L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 28 de desembre del 2013

Les politiques econòmiques del PP valencià ens aboquen a la cua de la riquesa espanyola: cada any que passa els valencians som més pobres


Passen els anys i, a poc a poc però sense pausa, els valencians ens situem ancorats en la cua de les autonomies amb menys renta per capità.


La renta per capità dels valencians i valencianes en el final del 2012 era de 19.480 euros, bastant per davall dels 22.291 de mitjana que té Espanya, més lluny de la mitjana europea que és 25.600 euros i molt més lluny encara del País Basc (30.043 euros), Madrid (28.906),  Navarra (28.491 euros) i Catalunya (26.412). Aquestes quatre autonomies són les úniques que estan per damunt de la mitjana europea.


Altres tres (La Rioja, Aragó i Balears) estan per damunt de la mitjana espanyola i la resta per davall.  A nosaltres ens cap l’honor d’estar vora a la cua al costat encara que un poc per damunt de comunitats com Canàries, Múrcia, Castella-La Manxa, Andalusia o Extremadura i ciutats com Ceuta i Melilla.   Estem per tant entre les comunitats més pobres d’Espanya, diga el que diga el PP i la seu propaganda. I les dades són oficials, que no ens inventem res.


I una altra dada reveladora: La renta per habitant ha abaixat un 6’6% de mitjana en Espanya entre el 2008 i el 2012.  Però ... ¿ a vore si endevineu quina comunitat està entre les que més han baixat la seua renta per capità? Que sí, ho haveu encertat:  la valenciana que ha abaixat la renta per capità no el 6’6% sinó el 10’2%. O siga sóm proporcionalment encara més pobres que la resta d’Espanya des del 2008.


És resultat de les polítiques econòmiques del PP valencià en el nostre territori i la falta de finançament com cal. No oblideu que l’Estat, en els darrers 10 anys i tant amb governs del PSOE com del PP, ha deixat d’invertir 13.500 milions en la nostra autonomia. I eixos diners val a dir que és més treball, més ocupació i més riquesa i més renta per capità.
-