L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de desembre del 2013

L'anunciada pujada de la llum, un atracament!!



El diputat de Compromís en el Congrés de Madrid, Joan Baldoví, considera que la pujada de la llum –entre l'11 i el 13% - que s'anuncia per a gener és "un atracament en tota regla".

Baldoví s'ha mostrat convençut que alguns dels ministres del Govern de Mariano Rajoy acabaran fitxant per les empreses elèctriques que ara s'estan forrant amb l'alça de la factura.

"La ciutadania va haver de pagar de la seua butxaca la incompetència del pitjor govern de la història, un Govern que deuria dimitir en bloc avui mateix pels seus reiterats incompliments del programa electoral amb el qual van arribar al poder i que incompleixen dia a dia, sistemàticament".

El diputat de Compromís ha manifestat que el Govern de Rajoy a qui deu favors és a la ciutadania, que pateix "les mesures austericidas i les retallades en benestar. No se li deuen favors a les empreses elèctriques, però ja veurem, quan finalitze el Govern de Rajoy, quants ministres d’ara es recol·loquen en les empreses que es beneficien d'aqueixes brutals pujades de la factura".

UN 21% DES DEL 2012 I UN 83% DES DEL 2003.

El nou increment del 11% haurà fet que la tarifa elèctrica porte ja acumulada una pujada del 21% des de 2012 i del 83% des de 2003. Al juliol, en anunciar la reforma energètica, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va indicar que la llum havia pujat un 63% entre 2003 i 2011, i un altre 8% des del 2012. A partir d'aqueix moment, es va produir un increment del 3,1% a l'octubre, al que ha de sumar-se ara la previsible pujada del 11%.

L'any 2013 se salda amb quatre increments de la tarifa elèctrica, inclosos els de el 3% al gener, de l'1,2% al juliol i del 3,2% a l'agost, i amb una única però significativa baixada, del 6%, a l'abril.

Per a compensar-ho, el PP pujarà les pensions un 0’25% i mantindrà “congelats” la resta de salaris. Així es farà joc amb la situació de les cases de milers i milers d’espanyols que no podran fer front al rebut. També hem sabut que en solidaritat, el PP apagarà el llum que deia “ja es veia al final del túnel”. 

Aquests són alguns polítics i les empreses amb les quals es relacionen
Felipe González -> Gas Natural Fenosa
Narcís Serra -> Gas Natural Fenosa
José Mª Aznar -> Endesa
Elena Salgado -> Endesa
Miquel Roca -> Endesa
Luis de Guindos -> Endesa
Cristóbal Montoro -> Abengoa
Pedro Solbes -> Enel
Miguel Boyer -> Red Eléctrica
Luis María Atienza -> Red Eléctrica
José Folgado -> Red Eléctrica
Arantxa Mendizábal -> Red Eléctrica
María de los Ángeles Amador -> Red Eléctrica
José Luis Olivas Martínez -> Iberdrola
Ángel Acebes -> Iberdrola
Ana Palacio -> Hidroeléctrica del Cantábrico
Leopoldo Calvo-Sotelo -> Fenosa
Pío Cabanillas Alonso -> Endesa
Ana Palacio -> HC Energía
Joan Majó -> Endesa
Luis Martínez Noval -> HC Energía
Manuel Marín -> Iberdrola
Josep Borrell -> Abengoa

3 comentaris:

GORDON GEKKO ha dit...

Al sector elèctric el que li fa falta és competència. Ací hi ha un oligopoli consistent en repartirse el pastisset tancant un mercat a nous operadors amb el beneplàcit d'uns polítics que omplin els seus consells d'administració. Hui parlar pel mòvil i tindre conexió a internet és un 50% més barat que fa 10 anys i segurament ho serà més en futur. Perquè? Perquè hi ha una vertadera competència entre empreses, el consumidor pot elegir allò que més li convé i si no li agrada canviar-ho. Al sector elèctric uno ha de ser ingenyier industrial per poder entendre una simple factura. Iberdrola, Endesa i Gas Natural concentren més del 95% del negoci. La temptació de controlar els preus és clara. Falten nous operadors, menys impostos, més llibertat econòmica i una llei d'incompatibilitat dels polítics creibles. La competència baixa preus sempre. El monopoli i el compadreo els puja.

Anònim ha dit...

Un atracament "a mano armada"

Anònim ha dit...

Clar com els treballadors de eixes empreses no pagen llum i damunt sera els que mes en gasten,pues ens la pujen als que si que la pagem,mals capullos per no dir-los altra cosa.