L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 de desembre del 2013

Enric Morera (Compromís) adverteix que Bankia, el Consell i el possible comprador del València poden acabar a l'Audiència. El síndic de Compromís considera que darrere de la venta del València CF per Bankia “s'hi amaga una gran maniobra, un gran "pelotazo".


El síndic de Compromís a les corts, Enric Morera, considera que darrere de l'anunci fet per Bankia de vendre el València CF s'hi amaga una gran maniobra, un gran "pelotazo", perquè el que podrien fer és una cessió de crèdit, que és una venda encoberta en tota regla. Si la Fundació no paga el venciment, qui tinga la cessió aconseguirà les accions i el poder del club.

Les manifestacions de Morera cal entendre-les dins d’un context concret que cal saber: la Fundació del Valencia CF deu més de 85 milions d'euros a Bankia i el València CF li’n deu més de 200. L’entitat bancària ha decidit posar el club en venda perquè, assegura que “no ha rebut cap pla sostenible per fer possible el refinançament”. Ho va anunciar l'entitat i ho han confirmat els principals actors de l'operació.

Doncs bé, cal saber que el deute de la Fundació del València era avalat per la Generalitat, en concret per l'Institut Valencià de Finances (IVF), i va vèncer al novembre. 

Bankia va manifestar en un comunicat el dimarts que “l'alternativa més viable és la recerca d'inversors que puguen permetre garantir un bon projecte esportiu, social i econòmic”. I aquests dies ha informat a la Generalitat que hi ha inversors solvents per assumir la compra i el deute, entre els quals està el gegant nord-americà TPG Capital. Està ben clar: Bankia no veu cap altra alternativa que la venda del club de Mestalla per eixugar el deute.

Enric Morera, diputat de Compromís
Morera ja ha advertit que si això passa "eixe tercer actor que pot entrar, s'aprofitaria de les requalificacions que ja s'han fet als terrenys de Paterna, del vell Mestalla i també del nou Mestalla, que no oblidem que està en terrenys dotacionals de propietat municipal”

Per tant, diu Morera, “si pensen que el possible comprador i Bankia faran un gran negoci a costa del València, perquè el Consell no s'ha atrevit a pressionar ni a posar en marxa els mecanismes administratius adients, ja anunciem que tot aquest tema pot acabar en l'Audiència Nacional i asseguts al mateix banc el Consell, Bankia i qui hagen buscat de comprador del València". 

El portaveu de Compromís considera que una entitat bancària com Bankia, que ha rebut tants milions d'ajudes públiques “no pot fer el que vol fer amb el València. I qui és el gran culpable de la situació, el PP, primer amb Camps i ara amb Fabra, cal que busque solucions i donar garanties per al futur d'un club al qual estan lligats sentimentalment milers de valencianes i valencia” 

I acabava les manifestacions dient als culpables d'aquesta situació que es donen per advertits “perquè posarem en coneixement de la justícia totes les irregularitats que s'han fet i les que volen fer"

Vos aconsellem de llegir aquest article explicatiu dels motius i raons del València:
-

1 comentari:

GORDON GEKKO ha dit...

A vore si ho entenc. La Fundació va demanar un crèdit a Bankia per comprar unes accions en l'amplicaió de capital famosa que volia posar fora de joc a INVERSIONES DALPORT. L'esmentat crèdit va ser avalat per l'IVF (Generalitat). La Fundació no pot pagar els interessos del crèdit i la Generalitat (l'avalista) no vol pagar-los tampoc. Per tant, en la meva opinió, i li pese a qui li pese, Bankia pot quedar-se amb la garantia que s'ha donat pel crèdit: les accions. Des de luego si envers de La Fundació haguera tingut jo les accions pignorades ja faria més d'any i mig que la caixa m'haguera executat les accions.
Per tant les accions són de Bankia i pot fer en elles el que estime més oportú per als seus interessos. Si a un pobre desgraciat li executen el pis per no pagar....a la Fundació també. Ara Bankia li vendrà eixes participacions a un fons o grup d'inversors que voldran explotar els actius del València (si compren eixe paquet d'accions es convertiran en accionistes de referència de la societat)i guanyar diners. És la llei del mercat i alguns ens ho creiem tant quan ens beneficia com quan ens perjudica.
I altra cosa. L'entrada d'un fons d'inversió no ha de ser una mala notícia per al València CF. Tenint en compte els precedents de la gestió econòmica feta en el club en els darrers anys un poc de profesionalització en la gestió econòmica del club no vindria malament. Hui tenim uuns floreros en el Consell on la meitat no ténen una simple acció del club que volen representar.