L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 24 de novembre del 2013

Tota Espanya és un clam contra la politica instaurada pel PP de retallades i desfeta d'allò "públic".




Milers de persones van eixir ahir als carrers en 54 ciutats espanyoles per a fer un balanç demoledor dels dos anys de govern del Partit Popular. Marees ciutadanes formades per col·lectius professionals, gent espontània al costat de sindicats i partits d'esquerra s'han unit per a “defensar el públic”, “defensar a les persones” per a “canviar les coses”. 


A València, dues marxes, van ser seguides per unes deu mil persones segons els organitzadors, i començava una darrere de l'altra a les 6 de la vesprada des de la plaça de Sant Agustí: La primera, els sindicats, amb una pancarta amb el lema “Utilitza la teua força, canviarem les coses” que portaven els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Francisco Molina i Conrado Hernández. Una segona, més nombrosa, amb el lema "Totes jutes. Tanquem el govern, les retallades i la corrupció" amb els Usuaris de Bancs, Caises i Assegurances; Greenpeace; FAPA València, Associació d'Interins, Plataforma contra els desnonaments...



A tota Espanya, va ser entorn d'aqueixos lemes “defensar el públic”, “defensar a les persones” per a “canviar les coses” es van desenvolupar els discursos llegits per gent aliena a la política i als sindicats. Ahir va ser el gruix de les manifestacions convocades a l’Estat espanyol per Cumbre Social, que aglutina a mes d'un centenar d'organitzacions però continuaren avui diumenge amb un nucli central: una esmena a la totalitat de totes les accions del Govern de Rajoy que veuen posa en perill la sanitat pública, la recerca, la cultura i augmenta l'atur i la precarietat laboral. 


A València ciutat, com ja hem indicat, els sindicats i els col·lectius en defensa de la sanitat, l'educació i els serveis públics, afectats per les hipoteques i desnonaments, iaioflautes i plataformes d'ajuda a la dependència, entre altres, han participat en aquesta manifestació que ha acabat a la plaça d'Amèrica. A la protesta s'han sumat també un grup de treballadors de Radiotelevisió Valenciana portant una pancarta amb el lema “RTVV no és tanca”.


Els líders sindicals han afirmat que la mobilització pretenen parar les polítiques “antisocials” del govern de Mariano Rajoy i que acata Alberto Fabra en la Generalitat, amb retalls dels drets de les persones que no tenen ocupació, que pateixen desnonaments i que no cobren la dependència. “Hem de parar-los els peus perquè no avancen en mesures que van contra els drets de la societat i només deixen precarietat i pobresa. Estan deixant arruïnat a aquest país i no podem consentir-ho” afirmava la UGT valenciana.

CC.OO ha assegurat que era la resposta a les polítiques de retallades i ajustos on, després de cinc anys i mig de reformes estructurals, de retallades en protecció social i en serveis essencials resulta que no hi ha prou.  També reconeixia que "la majoria parlamentària del PP és legítima, però la utilitza per a fer polítiques que no estaven en el seu programa electoral i governa en un frau de llei permanent".

Fotografies del Levante-EMV