L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 13 de novembre del 2013

Tavernes redueix a la meitat les multes als veïns respecte a l’any 2011, quan va prendre possessió el nou govern




De vegades són les xifres les que demostren clarament que moltes afirmacions veïnals, i fins i tot de vegades dels polítics, són tòpics dits sense massa base i producte de les xafarderies i romanços de carrer.
 
És per exemple la “llegenda urbana” existent a Tavernes darrerament en el sentit que la Policia Local estava multant a total discreció amb un únic afany recaptador. Tot perquè veien més activitats policial, però sense adonar-se’n que els agents estaven complint les directrius marcades pel govern municipal d’aplicar mesures de prevenció, informació i, com a últim recurs, la sanció. 

És la norma existent des de l'inici de l'actual legislatura i que s’ha traduït en unes xifres de procediments sancionadors, denúncies i retirada de vehicles abandonats realment espectaculars. Els números constaten el bon resultat de les directrius marcades per la Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament de Tavernes al setembre de l’any 2011: com a norma general la prevenció, la informació i, com a últim recurs, la sanció. 

L’any 2010 acabava amb 3.324 expedients sancionadors iniciats. Ja en el 2011, i amb mig de govern actual, abaixa eixa xifra fins a 1.688 expedients sancionadors, per tornar a abaixar en el 2012 , amb un total d’expedients de 1.599. Enguany, 2013, a falta de les xifres de l’últim trimestre, els expedients sancionadors iniciats són només 817. Podem dir per tant que les directrius emanades de l’actual govern han reduït a la meitat els expedients sancionadors, és a dir, les multes, la qual cosa demostra que el govern de Tavernes no ha tingut mai un afany recaptador amb les multes aplicades als veïns. 
 

Respecte als expedients iniciats per retirada per abandonament de vehicles, l’any 2011, de 25 oberts es van retirar 9 vehicles. L’any 2012 es van iniciar 54 expedients i se’n van retirar 16, i enguany, pendent de quantificar el darrer trimestre, de 59 expedients iniciats s’han retirat 14 vehicles. 

Les directrius marcades per la Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament als agents en les jornades formatives donen prioritat a solucionar el problema localitzant l’infractor i deixant la sanció com a última solució. Unes directrius complides en un percentatge molt alt pels policies, la qual cosa ha provocat una disminució molt considerable de les denúncies de trànsit. 

Finalment, el procediment de comunicació i retirada dels vehicles abandonats s’ha canviat i un agent s’encarrega del tràmit. També s’està canviant el procediment de vehicles embargats per la Seguretat Social i altres administracions. 
-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

El que trobe una animalada és que aparcar mal coste 200€

Anònim ha dit...

El que trobe jo una animalada es que s'aparque mal, sabent que s'esta aparcant mal, i que després ens queixem si ens multen.

Anònim ha dit...

Si et sembla una animalada, li ho dius a rajoy i que canvie la llei de trànsit. O no saps que les quantitats les marca la lsv?

Anònim ha dit...

Hay que tener en cuenta que todas las infracciones en materia de tráfico están tipificadas legalmente de forma que la sanción por estacionar en paso peatones o reserva minusválidos por ejemplo son 200 € en Tavernes, Simat, Xeresa, Madrid o Barcelona.
Las cuantias por Las denuncias graves y muy graves no dependen del Ayuntamiento.

Anònim ha dit...

Aparcar mal, és un mal endèmic al nostre poble, a tots els carrers que està regulat mensualment, el dia de canvi és un caos. A les 9 del matí, ja hi han cotxes que han canviat de costat, quan al senyal posa l'horari que es deu de fer, i no és precisament a les 9, si no a partir de les 15 h. Els cotxes que circulen ho fan amb ziga-zaga, amb el perill de tocar als cotxes aparcats. I ho dic per què a mi, m'arrancaren l'espill retrovisor, ho senc molt, però si no tenim conciència ciutadana per aparcar bé, la policia, deuria perseguir aquests hàbits.

jo soc Guàrdia Civil, a mí no em multen ha dit...

Tot el que digueu està molt bé, però o tots galgos o tots podencos.
No pot ser que es denúncie, es tramite o es faça efectiva la sanció depenent de qui eres. Si sents els srs. agents i al sr. Evarist, van passant-se la pilota uns a altres i no aclareixen cap cas. Perque és sabut que es lleven moltes multes sense recursos igual que el 99% dels que presenten recursos ni apleguen a llegir-se. Així que en açò com en l'amiguisme no hem avançat massa del govern passat a aquest.
Si ara els resultats són millors és perque la gent es comportarà millor, donat la crisi que hi ha, no perque els agents multen menys. O es que abans multàven a tots i ara només es fa als mateixos...
I si obrim el pàrking?

Anònim ha dit...

Has dit que:

Perque és sabut que es lleven moltes multes sense recursos igual que el 99% dels que presenten recursos ni apleguen a llegir-se. Així que en açò com en l'amiguisme no hem avançat massa del govern passat a aquest.

Tu això t'ho creus? Jo realment no. Ara si és el que es feia abans en l'època de Gines , temps que val més callar quant amiguisme, no vol dir que ni tens perquè creure que ara es fa igual, perquè ni de conya és igual ni paregut.
I que la gent es porta millor això no t'ho creus ni borratxo, i menys si cada dia tenim més cotxes i més conductors pels carrers.

Anònim ha dit...

Has dit que:

Perque és sabut que es lleven moltes multes sense recursos igual que el 99% dels que presenten recursos ni apleguen a llegir-se. Així que en açò com en l'amiguisme no hem avançat massa del govern passat a aquest.

Tu això t'ho creus? Jo realment no. Ara si és el que es feia abans en l'època de Gines , temps que val més callar quant amiguisme, no vol dir que ni tens perquè creure que ara es fa igual, perquè ni de conya és igual ni paregut.
I que la gent es porta millor això no t'ho creus ni borratxo, i menys si cada dia tenim més cotxes i més conductors pels carrers.

Anònim ha dit...

Sembla que l'amic coneixia molt be el funcionament de les multes abans, i que ara no té ni idea.
Creu el lladre que tots són de la seua condició. Se te veuen les ales, amic gavina

Anònim ha dit...

Contestando al anónimo que dice ser Guardia Civil, me vas a permitir que lo dude, ningún miembro de las FFSS es capaz de decir esas barbaridades. Yo en tu lugar denunciaría esos hechos ante la Autoridad pertinente si realmente estás convencido de ello, por otro lado puedes visitar el departamento de multas de la PL donde podrás comprobar lo equivocado que estás. Para tu conocimiento te diré que toda la tramitación de multas en materia de tráfico está informatizada y lógicamente, si tienes conocimientos de informática, sabrás que estos programas registran y graban los datos de los exp. y una vez esto no se pueden borrar, además existen normas estrictas al respecto. Te repito que cuando quieras lo puedes comprobar perdiendo cinco minutos de tu precioso tiempo, y por favor no involucres a la G.C.

Guàrdia Civil o militar, dona igual ha dit...

Que no s'esgarren multes després de posar-les? A qui voeleu fer creure que vivim en los mi dos de Yuppi?
A mi m 'han multat i me l'han llevat, si tens un familiar o molt conegut a dins, es molt fàcil. I els policies son els mateixos que hi havien abans. Del tema informàtic no ho pose en dubte, però des de que es posa fins que es passa a l'ordinador pot passar temps i fer desaparèixer la multa. I no ho dic sols per la Pol·lícia, també pels polítics, eixa es encara pitjor, sinó pregunta-ho com fan i desfan als teus companys policies.
Sobre si soc Guàrdia Civil o no, no importa, el que si no em podeu rebatre es que no em podeu multar. Ho haveu fet alguna vegada? Per que?
El que tene que fer les forces del 'ordre es fer be la seua feina, perquè si com diu el de les 8:18 hi han mes cotxes i no es creu que la gent es porte millor, si hi han mes infraccions, com es que han baixat tant les multes? Si ara els vallers no son millors conductors, que insinua la notícia de la Cotorra, que multen menys i son mes permissius o que trien qui multar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací no insinuem res. Ací simplement ens limitem a donar una noticia com l'han donada altres mitjans.
El que ha de fer vosté es anar al jutjat i denunciar amb proves, nom i cognoms, dia i hora, tot el que ha insinuat i sinó callar.

Anònim ha dit...

El que té que fer és llegir l'article com cal i tindrà la resposta. Eixe trau de context la notícia, que parla d'expedients iniciats, no de butlletins, el que demostra que té de guàrdia civil el que jo de frare.
Ensenyat a llegir i comentaris de trellat, no tractes de desviar l'atenció i entxufar el ventilador

Anònim ha dit...

Trobe que eixe pretés gc erra en el contingut de l'article.
Si vol parlar d'anul.lar denuncies, no té més que llegar la prensa de fa unes setmanes: Torró, Alcalde de Gandia, anul.la vora 2000 denuncies d'un semàfor.
I si vol més, podem parlar de com i a qui anul.la les denuncies la benemérita.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que li estem donant massa importància i ressó a una persona que es veu clarament amb quin objectiu parla i actua.
Nosaltres el tema, en aquest concret punt de vista, ja el deixem aparcat i no publiquem res mes.