L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 11 de novembre del 2013

Tavernes potencia la integració social amb els tallers formatius organitzats per la regidoria de Serveis Socials sobre cuina i restauració dirigit a jóvens i adults amb necessitat d’integració sociolaboral.

Aquesta setmana comença un taller de cuina i restauració amb durada fins al dia 28 de maig i que servirà per formar veïns de Tavernes en el món de la cuina i la restauració. És la primera vegada que la Regidoria de Serveis Socials du a terme un taller d'aquestes característiques després d'haver oferit tallers de perruqueria i fusteria.

El taller va dirigit específicament a dos grups: un d’edat de 15 a 18 anys, que presenten problemes greus d’absentisme escolar, amb situacions d’alt risc social, baix nivell formatiu, poca tolerància a la frustració i baixa autoestima; i un segon grup d’adults que estan dins del Programa de Renda Garantida. El taller, que té un pressupost de 10.000 euros, ocuparà una vintena de veïns de la localitat.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes, Víctor Borràs, ha assenyalat que “el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament s'esforça prioritàriament a donar resposta a la necessitat d’integració sociolaboral d’un col·lectiu de persones que, per diferents motius, tenen més difícil l’accés al món laboral. Entenem que la lluita contra l’exclusió ha de fer-se, principalment, des de polítiques educatives i és per això que aquest departament ha elaborat i posat en marxa el taller de cuina, amb el qual pretén no sols donar una formació acadèmica sinó dotar els participants d’habilitats i recursos personals necessaris per a la vida diària”.

L’elecció del taller no és fruit de l’atzar, segons Borràs, sinó tot al contrari perquè mitjançant un procés creatiu l’alumnat aprèn a desenvolupar importants habilitats bàsiques per a la vida quotidiana com ara comptar, mesurar, llegir, potenciar la creativitat i el treball en equip i l’administració de l’economia domèstica. A més, també és un taller saludable, ja que ensenyen les qualitats del aliments i la importància de la salut..

Els cursos del taller de cuina i restauració els imparteixen coneguts professionals de la cuina i restauració local, com ara els restaurants de la platja de Tavernes Mediterrani, Lluna Park i San Bernardo.

La cuina del Braç Treballador de l’Ajuntament de Tavernes serà el lloc on dilluns i dimecres els participants aprendran habilitats en la cuina, mesures de seguretat i higiene alimentària, l’aprenentatge del diferents utensilis, formes de cuinar i receptes (d’aprofitament i reducció de costs, arrossos, tapes, carn i peix, postres casolanes, tortades, rebosteria, etc.).

 Segons el web municipal-
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

i eixes coses no les sabia fer eixa regidora tan llesta i treballadora? sí, sí, eixa que no representa a ningú.
Resulta que, a banda de intentar col.locar a la familia en temes de foment, també es poden fer coses pel poble.
Preneu nota, peperos and company

Noe Alberola ha dit...

Molt bona iniciativa i per a mí ben encertada.El sector serveis és un sustent que pot fomentar l'ocupació de molta gent.Un projecte ben pensat i ben aprofitat,el cual abanda d'oferir formació asegura en un futur una posible ocupació,al tindre contacte directe amb els hostelers de la zona.Així és fan les coses,oferint preparació en vers de fomentar la desocupació.Xapo...

Anònim ha dit...

Per qué Enrique ha llevat la notícia del seu blog?