L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 de novembre del 2013

Seguim en caiguda lliure: La nostre renda arriba als nivells del 1999

La renda per càpita dels valencians i els valencians ha tornat a nivells del 1999. La renda per càpita és el principal indicador del benestar dels ciutadans i a Espanya ha retrocedit més d'una dècada fins al nivell del 2003, però en el territori valencià sembla ser que som especials i, com no, la xifra és molt pitjor i ens situem a nivells del 1999. En altres paraules: el nostre benestar és un 14 % inferior al de la resta d'Espanya i un 20 % menor que el d'Europa. 

Són dades fetes públiques ahir pel catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València Joaquín Maudos, que cita entre els motius d'aquesta pèrdua de renda per càpita a l'elevat pes que ha tingut el sector de la construcció. 

Maudos ha indicat que a Espanya s'han destruït des del 2008 al voltant de 276.000 empreses, amb una caiguda de l'ocupació del 17,4 % i 3,5 milions de llocs de treball perduts, amb la qual cosa la població aturada ha augmentat un 222 % a Espanya i un 229 % en la nostra comunitat. 

Ja ho va dir fa uns mesos l'INE

La renda per càpita dels valencians va ser de 19.964 euros, amb la qual cosa ens allunyem definitivament de les regions més pròsperes d'Espanya i ens igualem a Ceuta (19.335 euros). La mitjana del conjunt espanyol és de 22.772 euros.

En el costat oposat a la Comunitat Valenciana se situen els ciutadans del País Basc, amb una renda anual disponible per habitant de 30.829 euros. Madrid, Navarra, Catalunya, Aragó, La Rioja i les Illes Balears també van presentar nivells de renda per sobre de la mitjana.

L'Institut Nacional d’Estadistica (INE) va revelar que la recessió a la Comunitat Valenciana es va aguditzar amb una caiguda de l'1,5 per cent del Producte Interior Brut (PIB). 

I deixa l'INE ben clar que som “els únics que aportem més fons a l'Estat del que percebem quan tenim una riquesa inferior a la mitjana espanyola”. 

I aqueixa falta de renda per capita agreuja encara mes les conseqüències de la crisi perquè disminueix el consum i, para mes inri, hem d'aguantar un sistema de finançament autonòmic que ens castiga perquè no té en consideració la població real dels valencians, que rebem el 6% quan som el 10% de la població. 

I amb açò, i amb el “placet” i “les benediccions” del PP valencià i de Madrid seguim “ofrenant noves glòries a Espanya” i compartint els últims llocs de la renda per càpita espanyola.