L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de novembre del 2013

Nosaltres, valencians i valencianes, hem pagat fins ara a les ITV uns 135 milions d’euros per una prova de sonometria inutil i que no aprofita per a res. La mitjana de l’Estat és 32 euros per cotxe i al territori valencià és de 63 euros.



Compromís va denunciar ahir que l’obligació instaurada pel govern valencià del PP a l’any 2004 d’una prova de sonometria, totalment inexistent a la resta de l’Estat espanyol, en la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ha significat a les empreses concessionàries uns ingressos extra de 135 milions d’euros.

La prova de sonometria, un gran invent del govern valencià del PP, només es obligatòria per als valencians i valencianes i fa que si passes la ITV en un altre lloc pugues ser multat per no haver passat la sonometria.

La sonometria ve a costar sobre els 10 euros que se suma al cost de la ITV, i això encareix la inspecció de vehicles fins situar-nos com l’autonomia més cara. Mentre la mitjana de l’Estat és de 31,91 euros, a casa nostra costa 63,23 euros. 

Compromís denuncia que d’aquesta manera el PP fa pagar als valencians, amb una prova de sonometria que no té cap sentit, uns 15 milions d’euros anuals que ingressen les empreses ITV des de la privatització del servei. Això amb un simple càlcul ens diu que hem regalat sobre els 135 milions d’euros entre 2004 i 2012. 


Compromís ha denunciat que “la sonometria en les ITV és una prova inútil perquè els elements examinats estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle. A més, ho hem reclamat reiteradament, però el govern valencià del PP és incapaç d’aportar ni un sol informe tècnic que avale la instauració d’aquesta prova”. 

Segons Compromís “darrere hi ha la intenció del Consell de beneficiar al màxim les concessionàries de les ITV, que són empreses pròximes al Partit Popular. Amb les concessions d'ITV realitzades pel PP estem davant d'un altre negoci milionari per a uns pocs i som els valencians qui ho estem pagant i molt car, i damunt perjudica greument la competitivitat de sectors com el del transport”.

Damunt, el govern valencià del PP no ha complit la rebaixa del preu de les ITV aprovada per les Corts Valencianes i que havia de ser immediata després de publicar-se l’acord en el Butlletí Oficial de les Corts (BOCV) el 27 de novembre de 2006. Han passat set anys, i el PP no ha canviat per res la norma a pesar que les tarifes en la nostra terra són les més cares de tota Espanya. 
-