L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 18 de novembre del 2013

No tenen vergonya i sembla ser que tampoc la coneixen


Una clara majoria, entorn del 85%, de diputats de les Corts Valencianes del PP ha signat aquesta setmana una petició d'indult perquè l'alcalde de Torrevella, Hernandez Mateo, no vaja a presó.


L'alcalde i exdiputat del PP està a punt d'entrar a la presó per una condemna a tres anys per prevaricació i falsedat de document en l'adjudicació de la contracta del fem de la localitat alacantina. El Tribunal Superior de Justícia valencià l’ha citat el dilluns per a lliurar-li l'ordre d'ingrés a la presó en compliment de la sentència de condemna, que ha sigut confirmada pel Tribunal  Suprem.

Hernández Mateo, alcalde de Torrevella durant 20 anys i fidel aliat de Francisco Camps, va ser condemnat al novembre de 2012 per manipular el procés d'adjudicació de la milionària contracta de brossa del municipi en 2004. En total, 96 milions d'euros en 10 anys a favor d'una empresa malgrat les objeccions de diversos tècnics municipals. El TSJ valencià el va condemnar a tres anys de presó i a set anys d'inhabilitació per a ser alcalde o càrrec electiu local.


L'exalcalde va deixar l'escó en el Parlament valencià després de la sentència condemnatòria, però els excompanys diputats a instàncies del també diputat del PP, Andrés Ballester, han arreplegat les signatures en les Corts Valencianes aquests últims dies cercant l'indult per a Hernández Mateo.


Andres Ballester ha subratllat que "no s'ha obligat a ningú" (faltaria més damunt) i que els que han subscrit el document ho han fet "a títol personal" (la justificació de sempre. El problema és que són diputats i han de donar llum i no fum). També ha confirmat que ara com ara han signat aquest indult "quaranta i molts" dels 54 diputats autonòmics del PP -el que representa el 85%-, i com no,  també ha signat Rafael Blasco, processat pel presumpte desviament de fons d'ajuda al desenvolupament.



Les valoracions i comentaris les deixem per a vosaltres els lectors.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si mal no recorde va ser el portaveu de Jutges per a la Democràcia Joaquim Bosch va qui dir : La Llei d’Enjudiciament Civil (LEC) és la llei per a que els rics puguen furtar als pobres; i la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim) és la llei per a impedir que els pobres puguen furtar als rics. Per tant la LECrim no està per a aplicar-la als rics.