L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 18 de novembre del 2013

L'ajuntament ja ha adjudicat l'asfaltat de gran part dels carrers de La Sardina

 
L’Ajuntament de Tavernes, segons hem pogut conéixer, ha adjudicat l’asfaltat d’una part important dels carrers de la urbanització “Playa de los Naranjos”, la coneguda popularment com a La Sardina. Amb aquesta execució l’Ajuntament complirà una part de la promesa feta als propietaris i que ha anat endarrerint-se des de fa moltes dècades a pesar del lamentable estat dels carrers, com es pot apreciar en les fotografies.

L’obra s’ha adjudicat a una coneguda empresa local, la mateixa que va urbanitzar el veï sector XII, i segons hem pogut saber només cal completar la documentació, entre ells el programa de seguretat en el treball. L’execució de l’asfaltat d’una part dels carrers arribarà, per tant, 20 anys després què l’Ajuntament declarara l’incompliment de l’empresa Caja Territorial de Madrid SA d’urbanitzar el sector de La Sardina. 

Cal recordar que el consistori de Tavernes, a proposta del govern municipal, va aprovar el passat juliol y per unanimitat, asfaltar i donar solució a l’estat precari de determinats carrers de la urbanització. Segons es va informar en aquell ple, les obres suposen una inversió sobre els 90.000 euros.

L’alcalde Jordi Joan, de Compromís Bloc, va indicar en aquell plenari que se solucionava part del problema greu i que ja porta anys, i al mateix temps es donava una millor qualitat de vida als veïns del sector que pateixen eixa situació. L’execució d’aquest projecte completa en certa mesura les obres d’urbanització dutes a cap fa unes setmanes en l’escoleta municipal.

Molts veïns del sector van acudir al plenari per recolzar la proposta del govern municipal, i en aprovar-se van esclatar en un aplaudiment unànime. 

Un poc d’història
 
Despres de la fallida de Caja Territorial de Madrid, l’ajuntament de Tavernes va assumir en l’any 1993 l’urbanització de la Sardina, i en el l’any 2002 el ple va aprovar el programa d’actuació integrada mitjançant gestió directa de l’Ajuntament.

El temps va anar passant sense que les obres veieren mai cap inici, malgrat les continues promeses del govern anterior. Fins i tot es donaren canvis de l’agent urbanitzador en la mateixa comunitat de propietaris, però en desembre del 2007 l’Ajuntament torna a assumir la gestió directa de les obres, encara que sense iniciar-ne mai cap.

Aquesta situació s’ha mantingut fins a principis d’any, quan el govern actual iniciava les obres d’urbanització de la plaça de l’escoleta o les anunciades ara d’asfaltat de carrers. 
-
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al carrer lepanto portem mes temps amb un femer baix de casa...
A vore quan s'anima l'ajuntament i deixa de reasfaltar i readoquinar carrers del centre que estan be, i es gasta uns quans calés en llevar-nos el cagaor de gossos que tenim de carrer.