L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 30 de novembre del 2013

La platja de Tavernes continua inundant-se amb una pluja forta mentre els organismes oficials continuen sense atorgar els permisos per iniciar el col·lector que el projecte de la Generalitat no va contemplar.



 La falta de previsió de la Generalitat i del PP de Tavernes en deixar inconclós a finals de la passada legislatura el projecte de millora de l’Avinguda de la Marina, està provocant que davant qualsevol període de pluja forta aquesta s’inunde. Com es sabut, el projecte va construir un col·lector per davall l’avinguda que no connecta en res i no desaigua a cap lloc.

La Generalitat va instal·lar unes bombes per traure l’aigua en comprovar com el col·lector era ineficaç, però les bombes la majoria de vegades no són suficients per desaiguar-la, cosa que provoca les queixes dels veïns.

Així, avui mateix ACEPLAT, l’associació de comerciants de la platja, s’ha queixat de la situació i en una nota que ens han remes demanen un Pla d’Emergències per evacuar les aigües de l’avinguda en cas de pluja.  L'associació es pregunta si els veïns de la platja són ciutadans de segona perquè l’Avinguda s’inunda i sembla ser que no passa res.


Sobre aquest tema, cal recordar que l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ja va confirmar els darrers dies de juliol  que l’Ajuntament disposa d’una partida de 700.000 euros per a la construcció del col·lector de la platja, diners que són tots de procedència municipal. L’ajuntament està a l’espera, com sap tothom i ACEPLAT també, dels permisos per executar l’obra. I eixos permisos no està en mans del consistori. 



L’alcalde s’ha reunit moltes vegades amb els responsables de Medi Ambient i amb la Demarcació de Costes per aconseguir uns permisos que, sembla ser, no arriben a pesar de que els organismes oficials es comprometeren a agilitar-los. Això ho coneix perfectament l'associació de comerciants i el seu representant Carlos Giner, present en la darrer reunió junt a l’alcalde, Jordi Joan, la regidora d’Urbanisme i Turisme, Carmen Canet i la presidenta de l’Associació de Veïns (AAVV), Maria Luisa Grau. 



I vista les circumstàncies ens preguntem: ¿què serà més convenient, que l’Ajuntament demane de nou una reunió o que la mateixa ACEPLAT, en defensa dels seus legítims interessos, faça les oportunes gestions davant els organismes de la Generalitat per intentar agilitar els permisos? 

No sabem que serà millor i a qui faran més cas, però si que coincidim amb ACEPLAT i els veïns que viuen a la platja: la Generalitat, és la responsable del projecte de modificació de l’Avinguda, qui va deixar l’obra inacabada i que ens està passant des de fa dos anys en raons.
-