L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 de novembre del 2013

¿Els valencians necessitem una veu pròpia a Madrid?. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, presenta com a Proposició no de llei una moció de Carcaixent y que afecta a 3 milions de malalts en la pròxima Comissió de Sanitat


De vegades parlem de la necessitat d’una veu pròpia dels valencians i valencianes a Madrid i que tinga la major força possible. I quan diguem veu pròpia, volem dir que no seguesca els dictats de cap partit de Madrid, cas del PP i PSOE, o fins i tot EU i UPyD.



Una veu que trasllade els problemes dels nostres pobles i dels nostres veïns al Congrés, com ha passat en el cas del riu Vaca a Tavernes o ara mateix amb una moció que naix del grup municipal de Bloc-Compromís de Carcaixent i mitjançant la qual es demana a les administracions que garantesquen el dret dels 3 milions de malalts afectats per les més de 7000 malalties rares identificades a tot l’Estat, a rebre tractaments efectius.


Un poc d’història: L’octubre passat, el grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent presentava al plenari una moció en favor de la inversió en diagnòstic i tractament de les malalties rares i ultrarares. La mateixa moció, aprovada per unanimitat, serà ara debatuda a Madrid gràcies al diputat de Compromís Joan Baldoví, que la presentarà a la pròxima Comissió de Sanitat, on serà sotmesa a debat i votació. Aquest és un bon exemple del que es pot aconseguir amb una veu pròpia dels valencians a Madrid.


Compromís demana a les administracions que siguen garants del dret dels 3 milions de malalts afectats per les més de 7000 malalties rares identificades a tot l’Estat, a rebre tractaments efectius perquè les farmacèutiques no troben rendible la distribució de medecines que ja estan provades i són molt beneficioses per als malalts d’aquest tipus.


Vivim una època on els malalts crònics els costa seguir els tractaments pels retalls continus de la sanitat i el benestar dels ciutadans. Cal per tant fer visibles els invisibles, els afectats per les malalties rares de l’Estat com s’explica a la moció. És una obligació de les administracions vetllar perquè totes les persones siguen ateses en les condicions que necessiten, i més quan 2013 ha estat declarat l’any de les malalties rares.
-