L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 13 de novembre del 2013

El PP rebutja que comparega a les Corts la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, per explicar la vulneració dels drets lingüístics

Compromís ha plantejat la petició que la delegada del govern explique els problemes que s'estan produint amb les forces de seguretat en relació al dret a la utilització del valencià per la ciutadania, peticio recolzada pel PSOE i EU i rebutjada pel PP.

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que s'han produït casos de conflicte amb forces de seguretat per l'ús del valencià, i ciutadans han estat "criminalitzats" per usar el valencià al respondre a guàrdies civils. Compromis enten que es contradiu la Constitució, no tracten el valencià com a llengua cooficial i s’atempta la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, per la qual cosa ha exigit que es complesca la legalitat i no es discriminen els ciutadans per raó de llengua.

 El PP ha justificat el vot en contra  dient que les delegacions del Govern depenen de la Presidència del Govern i si cal la seua presència han de comparéixer en "altres instàncies" i no en les Corts. Es quan Pañella els ha replicat que no hi ha cap impossibilitat perquè comparega en les Corts autonòmiques la delegada del Govern, i ha considerat que al PP "no li dóna la gana que ho faça, perquè no volen que es parle d'aquest tema".



 El PSOE ha considerat raonable que la màxima responsable dels cossos de seguretat done explicacions davant els casos de falta de respecte al dret dels valencians a expressar-se en una de les dues llengües oficials.

 EU ha criticat les "excuses legalistes sense cap tipus de sentit" del PP perquè no s'explique una vulneració dels drets lingüístics dels valencianoparlants que considerava és molt habitual, i ha lamentat la "insensibilitat" del PP amb l'ús del valencià.

 I diguem nosaltres: “un poc ingènua, no?, l’oposició esperant explicacions dels més interessats que no es parle del valencià, de que desaparega. El PP, com a partit espanyolista i per tant antivalencià, ni ha fet, ni fa, ni farà res pel valencià. Això ja ho havíem de tindre ben clar. I més ara després de l’afer liquidació de RTVV.

Per saber l'interés del PP pel valencià només cal escoltar el president Fabra o, si voleu, escoltar el video i com s'explica una delegada del govern que desconega una llengua oficial de l'autonomia on exerceix.