L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 20 de novembre del 2013

Compromís lliura al president Fabra i a Císcar, vicepresident, un document tècnic elaborat dins de RTVV i que defensa la viabilitat econòmica de l’empresa



El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha lliurat al president Fabra i al vicepresident Císcar dades, números, xifres per a la reflexió i per al diàleg, per a demostrar la viabilitat i la continuïtat de la radiotelevisió pública valenciana. L’informe, molt breu però concís i titulat “És RTVV SAU una empresa viable econòmicament?”, ha sigut elaborat per treballadors de RTVV, que s’han basat en dades objectives i en informes tècnics per a demostrar que la continuïtat i sostenibilitat de la radiotelevisió valenciana és possible.

Enric Morera ha defensat sempre que el govern valencià “no ha fet els números” i es va comprometre a lliurar-li al president un document amb xifres que raonen la continuïtat de la radiotelevisió pública valenciana, números fets per professionals de la casa.

Segons aquest informe, en l’actualitat, els pressupostos de la Generalitat per a 2014 contemplen 76,5 milions d’euros per a RTVV. Després de la sentència de l’ERO, si tornen els 952 treballadors acomiadats, cosa improbable, es necessitarien 111 milions d’euros. A partir d’eixes dades, sorgeixen diverses preguntes i també les seues respostes:

D’on ixen els 76,5 milions per a 2014? 

Import net de la xifra de negoci: 7 milions
Contracte programa de la Generalitat amb RTVV SAU: 68 milions
Altres ingressos accessoris: 350.000 euros
Imputació de subvencions d’immobilitzat: 1,1 milions

Com es pot solucionar la diferència de 34,5 milions?

Si RTVV continua, segurament no es produiran 952 incorporacions, hi haurà baixes incentivades, jubilacions, etc. A això, cal aplicar una clara reducció de costos d’organigrama, una suspensió temporal de contractes i des de la plantilla es pot fer un clar esforç per a arribar a la diferència que cal per a funcionar. El problema és que ni s’ha preguntat als treballadors sobre quines mesures es poden prendre o quins esforços es poden fer.

Tancar RTVV costaria entre 120 i 130 milions d’euros més: 

Contractes de drets d’emissió signats amb llicències fins a 2020: 15 milions
Drets d’esports signats i que no s’emetran: 3 milions
Indemnitzacions als treballadors: 88 milions
Lloguer de la seu d’Alacant fins a 2035: 7 milions
Ingressos de publicitat de 2014 pressupostats: 7 milions
Plets, augment d’interessos, pagament de sancions per rescissió de contractes diversos, etc.

I a més:
S’enfonsa el sector audiovisual valencià i del cinema valencià (més de 4.600 llocs de treball en perill)
Se cedirà a les TV privades la quota de mercat publicitari de RTVV
Imatge negativa de la nostra autonomia a la resta de l’estat i d’Europa
Pèrdua d’una senya d’identitat
Atemptat contra la llengua i la cultura
Desvertebració del territori
Efecte molt negatiu en la promoció del turisme interior
Enfonsament de les facultats i carreres enfocades al sector audiovisual.

Les conclusions de document demostren que hi ha propostes de viabilitat on no cal que la Generalitat pose un euro més del pressupostat.

Si els números demostren que RTVV és viable, que es pot negociar per a trobar una eixida per a la continuïtat i, per contra, això no es fa, “s’estarà prenent una decisió injusta sabent-ho, la qual cosa en termes jurídics és prevaricar. La sentència de l’ERO deixa clar que no va haver-hi voluntat de negociar i ara, el més prudent, és tornar a negociar” segons l’informe. 

Ací podeu vore el document sencer 

1 comentari:

Anònim ha dit...

El partit popular, el partit dels corruptes i els imputats. El partit de barcenas i dels sobres en B. El partit dels gurtels, cospedals darrere canal 9, brugal, la trama de les ONG de blasco, el partir que indulta al alcalde de torrevieja del pp per a que no vaja a presó, el partit de la estafa de Emarsa, de la sonia castedo, del cas taronger de Castellano, del alperi i el seu amic constructor Ortiz, del cas Noos de Urdangarin que va vindre a furtarnos els diners als valencians en el beneplacit de Rita i Camps. Esta es la mafia pepera, el partit que fa aeroports del abuelo sense avions. Estos que han arruinat la CV. Que han posat en bancarrota tants ajuntaments. I que no tenen cap responsabilitat davant la justicia. Ens fan tontos, ens compren i mos donen lliçons de pagar impostos i ser correctes. Quan ells no prediquen mai en el exemple. Ens retallen, ens empobrixen. No paguen la dependencia als malalts, retallen en educacio i sanitat i mentre regalen formules 1, visites del papa, terres mitiques i mega ciutats del casino, per als seus amics xoriços tots. Una vergonya! Un partit corrupte i podrit que ha utilitzat el lloc per a fer negocis particulars i enriquirse ells a costa de la classe mitja i baixa. 20 anys pa olvidar. Ara ni tan sols poden mantindre la televisio de tots. Es hora de un canvi. I van a ixir amb ungles, mossos i crits per a seguir enel poder i mantindre les butjaques plenes