L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 3 d’octubre del 2013

Passeu-ho bé: ¿Maltractament taurí a la Vall?

 

Hi ha algú que s'entesta a vore fantasmes... Varem buscar el maltracte als bous estes passades festes majors, el varem buscar nit i dia, dia i nit, darrere les barreres, baix dels cotxes, dins dels carros de la compra, per les botigues, varem botar parets i barrancs...i l'únic maltracte que varem presenciar en els bous (vaques diríem nosaltres) va ser aguantar algun que altre tufillo de sobaquin d'espectador, que feia prou caloreta.

No van haver banderilles, ni picadors, ni matadors, ni franctiradors, ni swahilis amb llançes, ni pedraes al cap, ni pataes al turmell, ni insults greus, malgrat xillar: vaca!, vaca! (dis-li-ho a una dona això i voràs), però hi ha alguns que diuen que van maltractar als bous.

Nosaltres comprovàrem que els veïns de Tavernes som molt educats i quan passava la vaqueta, tots la deixàvem passar! Si era l'ama del corral i del carrer!

I des d'ací, diguem ben alt que estem totalment en contra de les corregudes de bous, que és un cas completament diferent. No volem que maten a cap animal per diversió humana. Però dir què és el mateix uns bous al carrer o "correbous" que una corrida...és  un poc ridícul.

Això, més o menys, és el que n'opinava el blog Diari Valldigna dels "Bous a la Vall" i nosaltres afegim:

¿I que en pensa dels bous al carrers la candidata al Parlament i exconsellera d'Educació d'Esquerra Republicana, Marta Cid?  Com que es una persona més assenyada i sap el que es fa, doncs, ha dit que els bous al carrer són un tret diferencial d'una part important de les comarques del País Valencià i dels Països Catalans, i alhora constitueixen una part essencial de la nostra tradició, de la nostra idiosincràsia i de la nostra cultura. Òbviament si la pregunta versara sobre les curses de braus, la resposta seria de rebuig frontal.

I es va quedar tan panxacontenta i se'n va anar corrent a posar-se davant la vaca, que no era qüestió de perdre-s'ho. Un xica amb molt de trellat, seny dirien allí.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si els d'ERC hagueren anat als bous hagueren descobert que una de les vaques era republicana i independista. S'ho va passar tan i tan bé i la van tractar tan i tan bé que l'any que ve pensa tornar a Tavernes, això sí, amb una estrelada a l'esquena. Sí senyor!

Anònim ha dit...

una llastima que baldovi no vinga a vore que els bous al carrer en tavernes no son torura,a abans de ixir a madrid a dir el contrari.

Anònim ha dit...

Un altre que tampoc sap llegir o escoltar i confon les corregudes de bous,amb les seus banderilles, picador, espases i la "puntilla", amb els bous al carrer que no s'assemblen en res.

Anònim ha dit...

Sii que saben llegir xe. El que passa és que els ppke no estan d'acord amb res de bous, sempre i quant no ho organitze el seu amic i empresari erminiet