L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 10 d’octubre del 2013

L'ESTAT DE LA QUESTIÓ: L’endemà o si voleu “el dia después”.

Tots els grups de l'oposició contra la Llei Wert


Ahir tot el PP es va omplir la boca en la defensa del valencià. Tocava això perquè era el dia, només un dia a l’any, en què el PP de Fabra i demés s’esforcen en demostrar la seua valenciania. Cal defensar el valencià, cal estimar la nostra llengua, el valencia és el símbol de la identitat del nostre poble.... Mentira, tot mentira. Menteixen més que alenen. I avui hem tingut la prova.

El ple del congrés espanyol ha aprovat la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE) només amb els vots a favor del PP. Pel camí han caigut víctimes de la majoria absoluta i de la falta de consens del PP onze esmenes a la totalitat. Només s’han aprovat 36 de les 700 esmenes presentades per l'oposició. ¿Quines han tingut eixa sort? es preguntareu. Les pactades entre PP i UPyD amb un objectiu únic: enfortir el castellà com a llengua vehicular i considerar el professor com a autoritat pública.

La llei obliga a que el castellà siga la llengua vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i dicta que les comunitats autònomes amb llengua diferenciada – cas nostre- han d'ofertar-la a l'ensenyament. I ací ve el que deiem: L’Estat "assumirà integrament" la despesa de l'escolarització en una escola privada als alumnes que vulguen estudiar en castellà i restarà els diners del finançament a la comunitat autònoma. Si es a l’inrevés, no. El valencià – i el euskara, o el gallec, o el bable...- no pinten res.

Els grups de l'oposició ja li ho han dit ben clar al PP i a Wert: la llei només estarà vigent mentre el PP dispose de majoria absoluta. Tots excepte UPyD van signar al juliol un compromís de ser la primera a derogar una llei pròpia del NO-DO de Franco quan canvie el govern.

La Llei introdueix camins diferenciats als 15 anys i transforma el sistema educatiu diferenciat per a ciutadans de primera i de segona, a més de suprimir Educació per a la Ciutadania com a obligatòria i establir la Religió com computable en la nota. 

Les primeres reaccions no s’han fet esperar. A Catalunya, la Generalitat de Catalunya ja té preparat un recurs al Tribunal Constitucional i ha anunciat un canvi de normativa que evitarà el compliment de la llei Wert sense que els centres facen insubmissió.

Al País Valencià, i amb el govern ajupit a Madrid que tenim, els valencians ens la empassarem tota i més si poden. Es la forma que tenen de defensar la identidad valenciana: Per ofrenar noves glòries a Espanya....

Compromís ha qualificat la LOMQE com a norma “classista, segregadora, descaradament ideològica i profundament injusta per a tots els agents educatius”. Sobre el ministre ha dit que “Wert passarà a la historia com el botxí de l’educació pública” i ha recordat la seua actitud “inquisidora, prescindint del diàleg amb els professionals per portar endavant una llei que afecta a molts sectors de l’educació en un acte més de supèrbia a la que ja ens té acostumats”. 

Al País Basc, la diputada del PNB Isabel Sánchez-Robles ha afirmat que el títol de la Llei és "un eufemisme" i ha acusat el ministre Wert d'haver imposat a la societat espanyola "amb autoritarisme" una reforma educativa "messiànica" i "recentralitzadora". Els nacionalistes bascos diuen que és una reforma educativa "sectaria i segregadora" feta des del "substrat ideològic de la dreta espanyola més conservadora i jacobina". 

 El portaveu d'Amaiur, Xabier Mikel Errekondo, ha fet part del seu discurs en basc i ha estat cridat a l'ordre pel president del Congrés, Jesús Posada, del PP que li ha demanat usara el castellà. "Aquesta és la seua educació: obeir i callar, i si no castigat com es feia a l'escola" i ha agafat els llibres i ha estirat adoptant la postura de l'alumne castigat propi de l'antiga escola de Franco.
-