L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 2 d’octubre del 2013

La visita del Papa: un exemple de desficaci dels govern del PP o com gastar diners públics sense control.





Ho han volgut tindre sempre ben amagat. Que els valencians no saberem res. Però poc a poc les coses es van coneixent. I ara que ¡per fi! Compromís ha tingut accés a la memòria econòmica del 2010 i 2011 de la Fundació V Encuentro , organitzadora de la visita del Papa a València, hem sabut algunes coses.

Com per exemple, que l’any 2010 només per existir i sense activitat va gastar 6.342 euros en consums d’explotació i 8.621 euros en despeses financeres mentre el 2011 la despesa fou de 5.316 euros per consums d’explotació. A més, cal sumar les pèrdues acumulades que arrastra la fundació, al voltant dels 6 milions d’euros”.

I ara comença el bo i millor: les factures de les despeses de 2010 i 2011 no s’han inclós en les memòries econòmiques quan estan obligats. El Registre de Fundacions, de la Conselleria de Governació i Justícia, les ha reclamades i els gestors de la fundació V Encuentro s’han negat al·legant un suposat “secret comercial”. ¿Una fundació pública i falta total de transparència?

Més encara: La Fundació no té activitat però no es pot liquidar perquè ni la Generalitat, Diputació, Ajuntament de València i Arquebisbat, que formen el patronat, assumeixen els milions de pèrdues. A l’exercici del 2009 hi havia pèrdues acumulades de 7,9 milions d’euros, per tant eixien a 2 milions per patró, però només la Generalitat va aportar 2 milions d’euros.

I ja per a prendre-s’ho a catxondeo: ve a València el màxim pontífex de l’església catòlica i de tota la grandíssima despesa econòmica, l’Arquebisbat només ha pagat...¡¡¡ 10.000 euros!!!, els de la constitució de la fundació. I damunt els tenim sense pagar l’IBI de cap edifici al seu nom.

Compromís ha indicat que és rebutjable que els valencians paguen la Visita del Papa a través d’una fundació sense activitat, ni raó d’existir i ho considera “un clar exemple de deute il·legítim que no tenim perquè assumir”.

I ara fent poc un poc de broma i tal com argumenta l’oposició vallera quan algún acte o espectacle no els agrada: que siga la gent que va gaudir de l’acte amb el Papa, és a dir els creients practicants, qui ho paguen. Segur que gustosament faran la seua aportació per a cobrir despeses. ¿ A que ho faran així?

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira per a on, relacionadet amb aquest tema està una notícia de Vilaweb Ontinyent amb un vídeo i tot on el director de cine Toni Canet diu que vol fer un pel·lícula sobre el poder amb el rerefons de la visita del papa. Mireu-ho a l'enllaç:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4146767/20130930/toni-canet-volem-pellicula-poder.html

Anònim ha dit...

Ja fa molts anys vaig deixar el poble, però encara recorde el dia que "Don Ricardo" va vindre per que se li fera un carrer i reconeguera una feina a Tavernes, la sorpresa va ser vore com es va fer, tots en el tricorni i mare meua la de genollons que moltes es van pegar per besar-li l´anell (ho vaig vore des de la Venus. Llàstima no se li fes un carrer a Vicent Cardona i amb això si heu "pecat"