L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 3 d’octubre del 2013

Els valencians perdem 439 milions i seguim quarts per la cua en inversió per habitant. El govern de Rajoy ens dóna 88,11 euros menys que la mitjana estatal i quasi quatre vegades menys que un gallec (es nota d'on és Rajoy).


Els 605,8 milions que el Govern de Rajoy destina per a inversions en el territori valencià el 2014 ens envia, un any més, al furgó de cua dels fons per habitant. Cada valencià rep per a obres 121,44 euros, o siga 88,11 menys que la mitjana espanyola. Si obtinguérem la mitjana espanyola, comptaríem amb 439,5 milions més per a inversions al nostre territori i això vol dir més ocupació.

La reforma de l'Estatut, aparcada en el Congrés de Madrid a petició del Consell de Fabra, assegurava aqueixa quantitat a la nostra autonomia. Aqueixos 439,5 milions són, per tant, la xifra del greuge que ens fa l'Estat als valencians en el repartiment de les inversions: Rajoy ni abans Zapatero ens ofereixen les inversions que corresponen al nostre pes poblacional a Espanya, el 10,68 %. 

La nostra comunitat perd també cada any 1.050 milions perquè tampoc comptem amb un finançament autonòmic igual a la mitjana per càpita. O siga, que cal sumar ambdues quantitats i amb aqueixes xifres ens col·loquem els quarts per la cua en inversió per habitant, prenent com a referència les xifres demogràfiques a 1 de gener de 2013. 

El ránking reflecteix diferències abismals entre comunitats. L'encapçala Castella i Lleó, amb 556 euros d'inversió per càpita, seguida de Galícia (490), Cantàbria (335), Extremadura (318), la Rioja (287), Aragó (275) i Astúries (272). Tots elles estan ben finançades, per sobre de la Comunitat. 

Conclusió: cada valencià rebrà per a obres en 2014 quasi cinc vegades menys que un castellanoleonés i quatre vegades menys que un gallec, la meitat que un castellanomanchego i quasi 200 euros menys que un extremeny. 

Si davant això, vós serveix de consol, direm que Madrid (141 euros) repeteix en el lloc 12 mentre Catalunya (126) baixa del 11 al 13.


-