L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 d’octubre del 2013

El govern del PP del 2008 va rebutjar sol·licitar un informe gratuït a l’Administració General de l’Estat que hauria pogut evitar un contenciós-administratiu que ha durat 5 anys amb en sentència en contra.



El TSJ ha fallat en contra de l’exalcalde Manolo Vidal, o siga en contra de l’Ajuntament, i obliga a conceptuar com a deute municipal els 583.199 euros en obres de col·lectors.  S’hauria pogut evitar tot el procés. Només calia que el PP, tal com li va demanar el grup socialista en maig del 2008, hagués fet una consulta gratuïta a l'Administració General de l'Estat perquè informara sobre la legalitat de la decisió presa en eixe moment per l’exalcalde Manolo Vidal. 

El punt del passat plenari que tractava de la sentència del TSJ encara cueja, i ara el web de l’Ajuntament confirma el que vam publicar ací fa uns dies 
Enllaç al web municipal

El deute municipal s’ha incrementat inicialment en 583.199 euros per la sentència del TSJ en confirmar que els diners aportats per d'Aquagest per executar les obres dels col·lectors d'aigües pluvials dels carrers Dr. Gómez Ferrer, Barranc i Mitja Galta, era un préstec i no una subvenció com els va conceptuar Manolo Vidal. A eixe increment inicial es pot sumar uns altres 387.000 euros, i arribar a vora el milió, si l’Ajuntament fa una revisió d’actes propis perquè altres col·lectors també es van pagar amb el mateix procediment. 

El web municipal explica la cronologia dels fets i dóna detalls que no foren dits en el passat plenari: l'11 de febrer del 2008 Intervenció emet informe desfavorable i afirma que la subvenció és un préstec i l’ha d’autoritzar el plenari, però Manolo Vidal l’endemà firma una resolució d'alcaldia com a subvenció. El Grup Socialista va presentar recurs de reposició i Manolo Vidal, per l’informe en contra d’Intervenció, sol·licitava un altre extern que costarà a l'Ajuntament 5.800 euros.

S’obria la porta del contenciós administratiu, i el que no es va dir en el plenari passat és que el grup socialista, va presentar una moció en maig del 2008 on va sol·licitar una consulta a l'Administració General de l'Estat, consulta que es gratuïta, i així evitar-li a l’Ajuntament les despeses del contenciós administratiu. El PP no va acceptar la moció, es va presentar el contenciós i ara després de 5 anys, el TSJ li dóna la raó al grup socialista

Els diners estan tornant-se via impostos dins del rebut de l'aigua. Estem pagant des del 2008 el préstec més els interessos, i això serà fins al 30 de setembre de 2031, quan finalitza la concessió d'Aquagest. Per tant, i com es va dir en el plenari, l'operació amb la pujada del rebut de l'aigua va ser una pujada encoberta d'impostos.