L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Demà hi ha convocada vaga general i total en l'ensenyament. Avui els estudians de secundària i universitat s'han manifestat a València


Una imatge la manifestació d'avui (Europa Press)

 Demà hi ha convocada una vaga general contra la LOMQE i el ministre Wert, una vaga que és veu molt especial perquè és la primera vegada que està convocada per la totalitat dels sectors: ensenyament públic, concertat, privat, alumnes, pares i mars i en tots els nivells estudiantils.

Els estudiants de secundària i universitats iniciessin ahir els mobilitzacions i avui s’han manifestat a València contra la LOMQE i per exigir la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert per ser l'autor del "major atac a l'educació pública" amb una llei que consideren segregadora, classista i franquista.

Els manifestants han demanat al ministre que se’n vaja amb les seues retallades, les de les beques d'estudis, transport i menjador , les del professorat i el seu desorbitat augment de taxes universitàries. Els estudiants acusen a Wert i al PP d'impedir-los l'accés a l'educació superior, i de desitjar que siguen uns ximples i els tiren del sistema educatiu perquè les empreses multinacionals els exploten al seu antull.

La marxa, convocada pel Sindicat d'Estudiants, ha unit a alumnes de Secundària, FP i universitats en la segona jornada de vaga educativa estatal que, segons el Sindicat d'Estudiants ha comptat amb un seguiment al voltant del 95% en l'ensenyament no universitari i del 85% en les facultats valencianes.

 Les consignes i cartells portaven lemes com 'Per una universitat accessible per a tots', 'Wertgonya', 'El fill de l'obrer a la universitat', 'Estudiant, si no lluites no t'escolten'; 'Per una educació que ensenye a pensar no a obeir', 'SOS Educació' o 'No es canvia de sistema educatiu com de bragues'.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sols poden ver vaga els que tenen feina i sols poden fer xapusses educatives els que tenen i ocupen la voluntad civil de la población. No és poden dir veritats a mitges i vosté señor WERT no és un demócrata ja que no respecta a ningú. Déu, aquell que posa vosté a les aules li ho farà pagar. No és riga. Ja sé que vosté no hi creu, sino no faria tant de mal a l'educació. Vergonya de país amb persones com vostés. Visquen els estudians, rebelent-nos i notornem cap diners de la beca. Que ens tanquen a la presó. Que continúen els corruptes manant i riguent-se del món estudiantil.