L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 23 de setembre del 2013

XXVé aniversari de Bolomor: Aquesta setmana Tavernes es converteix en el centre investigador sobre l’home de Neandertal



Triptic informatiu sobre les jornades

L’equip cièntific que des de fa 25 anys porta a cap les excavacions al jaciment prehistòric de la Cova del Bolomor en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, Mancomunitat de la Valldigna i la Diputació de València ha organitzat per als pròxims dies 26 i 27 un conjunt d’actes que reunirà els millors especialistes espanyols en la prehistòria, i entre ells a l’investigador José Luis Arseaga.

Els actes desenvolupats sota la forma de seminaris, abracen conferències, xerrades, taules rodones i la presentació del llibre escrit per commemorar aquesta efeméride. Tota aquesta activitat científica es complementa, tal com vam informar ahir, amb la realització de talles d’indústria lítica i de foc dirigida a tota la població i als estudiants vallers.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha animat i convidat a “veïns i visitants a gaudir de les activitats commemoratives del 25 aniversari. A més, vull que potenciem entre tots un dels jaciments prehistòrics europeus més importants que presenten un excepcional registre sobre la utilització del foc al llarg de 250.000 anys, i que valorem, a més, en la justa mesura, el valor patrimonial cultural que suposa per a tots nosaltres la cova del Bolomor. Convide tots els ciutadans a acostar-se a la seua cova, perquè la coneguen i valoren la seua importància en casa nostra i a escala mundial”.

  
Els dies 26 i 27  tindrà lloc un seminari que comprendrà diverses xerrades, conferències i taules redones, com ara “La història de la Cova del Bolomor”, de Virginia Barciela; “La vida y cultura del hombre del Bolomor”, per Pablo Sañudo; unataula redona “El patrimoni històric de la Valldigna”, moderada per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tavernes, Vanessa Martí, amb la participació de Salvador Vila, Antoni Grau, Isabel Canet, Josep Estruch i Vera Pons.

L’acte central del dia serà la inauguració oficial de les jornades, en un taula on estaran presents l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, la directora del Museu de Preshistòria de Diputació, Helena Bonet, el director de les excavacions, Josep Fernandez, la científica Ruth Blasco que presentara el llibre “”5 anys en busca del temps perdut” i Jose Luís Arsuaga que impartirà la conferència “¿Quienes eran los hombres de Bolomor?”.

El llibre “La Cova del Bolomor: 25 años en busca de un tiempo perdido” té com autors a Virginia Barciela, Ruth Blasco, Felipe Cuartero, Josep Fernández, Laura Hortelano i Pablo Sañudo, tots de l’equip d’investigació de Bolomor i com a col·laboradors els vallers Raúl Felis i Miquel Joan, a més de Carlos Ferrer, Juan Moragues i Carolina Aparicio. El llibre està editat pel Museu de Prehistòria de València de la Diputació de València.

El divendres 27 serà el torn de Josep Fernández amb la conferència “Bolomor i l’origen del foc”; Ruth Blasco amb “El menú Neandertal”; Manuel Santonja amb “El Pleistoceno medio en la península ibérica”. El seminari finalitza amb la taula redona “La cova del Bolomor en el Paleolítico medio europeo”, moderada per Valentín Villaverde, en què participaran Jordi Rosell, Manuel Vaquero, Manuel Santonja, Emili Aura i Josep Fernández
-
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interesant

Anònim ha dit...

Bon dia. Alguien me podría decir donde se celebrarán estas conferencias

Anònim ha dit...

Per a visitar la cova s'ha d'inscriures?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si. Està explicaten una noticia anterior a aquesta.
Inscripcions a les oficines del Polisportiu Municipal en hora d'oficina.