L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 23 de setembre del 2013

XXV aniversari de Bolomor: S'inicien els tallers de foc i indústria lítica a la Casa de la Cultura



L’Ajuntament de Tavernes i l’equip de Bolomor ha programat al llarg d’aquesta setmana la realització de tallers de foc i d’indústria lítica en la Casa de la Cultura.  Aquest matí ha tingut lloc la celebració de les primeres activitats amb la presencia del alumnes de cinqué i sisé de primària del CEIP Magraner. Al llarg de la setmana, en sessions dobles de 10 i 11’30 a les quals pot assistir també els veïns que ho desitgen,  està previst passen els alumnes del centres públics i concertats de Tavernes .




L’experiència servirà per donar a conéixer als escolars del tercer cicle de primària i als d’ESO i BUP de quina manera l’Home de Bolomor (Neandertal) fabricava els instruments que feia servir per a esquarterar els animals, netejar les pells, trencar els ossos i fins i tot, en etapes evolutives superiors obtenir foc a partir de materials que es troben a l’abast a la natura.



Prèviament, l’investigador de Bolomor que du a cap els tallers, ha explicat els alumnes diverses qüestions sobre les tècniques i detalls de la vida de l’home de Bolomor, d’on obtenien els materials que usaven per aquesta indústria lítica, etc. En acabar la sessió pràctica, els escolars han preguntat diverses qüestions que els han estat respostes.
-