L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 3 d’octubre del 2013

Tot el que ha dit el PP des del 2009 sobre la nova depuradora de Tavernes ¿se lo comerá ahora con patatitas?



El cartell de la depuradora s'ha fet vell sense cap obra

L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), depenent de la Conselleria de Presidència i Agricultura, ha reduït un 83 % la inversió per a la construcció de plantes depuradores des de l'any 2006, segons un informe del propi organisme que a més revela: "no existeixen nous projectes susceptibles de ser iniciats" o que "les previsions evidencien que no es començaran plantes noves a curt o mig termini".


O siga més clar, aigua: podem anar despedint-nos en anys de la depuradora de Tavernes. Tot apunta, i així ho pensem, que la depuradora de Tavernes, una de les previstes i anunciades pel PP a bombo i platerets des del 2009, no es lliurarà d'aquestes negatives previsions i no s’executarà. I menys encara quan fa uns mesos la pròpia EPSAR en una reunió amb l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ponia excuses com  les grans dimensions de la futura depuradora de Tavernes per a no iniciar el projecto.


En la reunió, com informàrem en el seu moment, la EPSAR va indicar que el projecte es reduïa a la quarta part i així que fóra més factible amb la situació econòmica de la Generalitat. O siga, la Generalitat no té un euro, i si es més menuda, igual vos arriba. El mateix alcalde ja avisava després de la reunió i amb una informació millor i de primera mà que “és un projecte que no s'iniciarà en breu i no serà una realitat en els pròxims anys. El procés serà molt llarg i complex abans de tindre la depuradora en funcionament”.


O siga que totes les manifestacions de Manolo Vidal i del PP de Tavernes primer anunciant la depuradora i el gran projecte i interés del PP, i després acusant al govern de Jordi Joan de no tenir interès quan els fets estaven demostrant el contrari, ara se’ls haurà de “comer con patatitas”, perquè cada dia està més clar: no hi ha depuradora, i portem des del del 2009, per culpa de la Generalitat del PP i de l’EPSAR que depenia del PP. 

Firma del contracte de redacció de l'avantprojecte. L'ajuntament compleix, la Generalitat del PP no.
L'Ajuntament de Tavernes ha complit la seua part. Des del primer moment, cosa que ells no feren durant el 2010 i mig 2011, es posaren mans a la feina i el 28 de novembre del 2011 es va signar l'adjudicació del contracte de redacció de l’avantprojecto a la UTE Abacal Enginyers Consultors, Integral i KM Projectes, Jorge Seguró. Aquest avantprojecte, juntament amb altres documents tècnics, va ser lliurat a la EPSAR el setembre del 2012, i unes setmanes més tard ien el mateix mes, l'estudi d'impacte ambiental. 


Ha passat un any i la paralització del projecte per part de la EPSAR, organisme depenent de la Generalitat, és més evident i tot segueix igual.


Però encara hi ha més:  l’Epsar ha confirmat que només entre 2011 i 2012 "la disminució de la inversió en la construcció de plantes depuradores és del 41,7 %" . Aquest i altres arguments, com el forat econòmic del sector públic de la Generalitat, estan sent utilitzats per la EPSAR per a acomiadar a treballadors aplicant la reforma laboral del PP, és a dir, indemnització de 20 dies de salari per any de servei i màxim de dotze mensualitats. 


En conclusió, la depuradora de Tavernes, és un “fiasco” més del PP de Tavernes, que s'uneix a altres promeses de projectes que mai es van iniciar, cas del Parc del Cantalot, la ronda de cirumvalación, els PAIs Bancaixa i Granata Golf. Una venda més de fum d’entre les moltes que va vendre el PP a Tavernes en els anys de bonança quan hi havia bons ingressos, i no es van usar per executar  cap obra important. I damunt van deixar l'Ajuntament en la ruïna.
-