L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de setembre del 2013

TEMA DEL DIA: El debat a les Corts Valencianes sobre política general i l'estat de la comunitat




"Vostè m'ha recordat a un president que no està ací, al senyor Camps, que no volia veure la realitat. Zaplana ens va prometre una “terra mítica” i ens va convertir en una terra de casinos, després va venir Olivas i va enfonsar Bancaixa i Camps amb la seua megalomania va crear un model inassumible. Amb vostè s'acaba el Llevant feliç" li indicava el sindic de Compromís, Enric Morera, al president de la Generalitat, Alberto Fabra (PP) en el debat ahir de Politica General Valenciana.


Morera va culpar a Fabra d'augmentar el deute públic valenciana i de la caiguda d'ingressos i el va acusar de dibuixar una situació irreal. "El seu és un govern que no defensa els interessos dels ciutadans ni de la Comunitat. El seu govern no treballa pels problemes reals de les persones, és un subordinat del govern d'Espanya, que al seu torn és subordinat de la troica comunitària i les polítiques d’austericidi”.


El portaveu de Compromís va responsabilitzar al PP d'un model econòmic que passa per amagar factures, endeutar-se per sobre de les possibilitats i fer maquillatge comptable. Va culpar a Fabra per la pèrdua de la sobirania de la Generalitat, per deixar el govern autonòmic “lligat de peus i mans” i el territori valencià com “un gran solar que acabaran comprant els fons voltor” ha assegurat.


Morera ha criticat la reforma de la Constitució pactada per PP i PSOE i que va donar prioritat a pagar els deutes als bancs i no a les persones. “És una gran estafa. S'han dedicat recursos públics per a salvar als bancs, des de Zapatero a Rajoy, i tota la política està condicionada per açò". 


El sindic de Compromís va denunciar el silenci del PP a l'hora de defensar als afectats per les preferents o les subordinades i va recordar que més de 13.000 persones han sigut desnonades pels bancs rescatats amb diners públics.


Morera va recordar que 20.000 joves han abandonat el territori valencià perquè "ací no tenen futur", va defensar la recuperació del deute històric, alhora que remarcava que la retirada feta pel PP, i per tercera vegada, de la reforma de l'Estatut ha fet perdre 500 milions enguany als valencians. Segons el portaveu de Compromís, des de l'any 2000, hem perdut en inversions més de 10.000 milions d'euros, més de 180.000 llocs de treball.


La resposta de Fabra? Que estem millor que l’any passat i que tots els indicadors apunten a que anem pel bon camí.  


Reflexions post debat:


La veritat, resulta incomprensible que tot un president de la Generalitat, Alberto Fabra del PP, siga capaç de dir  que estem millor que l’any passat quan el nombre d’aturats és superior, quan tenim una Generalitat en fallida, que ha incrementat el seu deute i que no genera cap tipus d’actuació per a superar la desocupació.


Estem davant un president de la Generalitat i un partit, el PP, que  està esgotat, nugat de peus i mans pels múltiples casos de corrupció, que viu agenollat davant els designis i voluntat de Madrid, com ha reconegut el propi Alfonso Rus i que no genera cap confiança. 


Estem davant un president de la Generalitat i un partit, el PP, que son capaços de dir que estem millor que l’any passat quan la realitat, que és tossuda, ens diu que estem a la cua en sanitat, en educació, en renta per capita, en inversions de l’Estat, en el finançament estatal i el que és pitjor, som una de les comunitats amb més index d’atur i amb més index d’atur juvenil.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vore si la gent va obrint els ulls i a les proximes perden la majoria absoluta