L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 25 de setembre del 2013

Sabíeu que cuinar una truita de creïlles és enguany un 25% més car que l’any passat?



Ous, creïlles, oli, ceba... són productes bàsics de la cistella de la compra, es troben en totes les llars i són en el 2013 més cars, un 20% més que l'any anterior. Aquesta és una de les conclusions principals de l'estudi anual que publica l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre el preu dels aliments en la cistella de la compra dels espanyols. Però quedarem com Camot i sense cap mesura correctora, perquè el govern del PP viu d’esquena a la realitat de tants i tants centenars de milers de famílies. 

Les cadenes d’alimentació han pujat els preus un 2,9%, el triple que en 2012, quan va pujar un 1% i la pujada més cridanera es produeix en alguns dels productes més bàsics de l'alimentació mediterrània, incloent peixos i hortalisses. Per a fer-se una idea, les creïlles han pujat un 44% de mitjana, l'oli d'oliva un 33%, les peres conferència un 57%, les rodanxes de salmó un 24%, els pebres verds un 22% i les pomes golden un 20%.

"A pesar que es diu que l'economia s'està recuperant el consumidor no ho nota. Enguany el pressupost familiar per a la llista de la compra s'ha reduït un 25% i el consumidor està en el més dur de la crisi. Està reduint fins al més bàsic que és el pa, creïlles o peixos", ha assenyalat en roda de premsa l'OCU.

Els preus de la cistella de la compra pel que fa als ingressos donen una única lectura: cada vegada és més car alimentar-se. Des què va començar la crisi en 2008, el pressupost d'una família s'ha reduït un 4,5% de mitjana i el preu d'una cistella de la compra tipus ha pujat més d'un 1,4%, cosa que porta al consumidor a reduir la despesa en alimentació. El pressupost familiar per a la compra s'ha reduït un 25%.

I mentrestant el govern de Rajoy pujant l’electricitat, pensant com retallarà de les pensions, pujant l’IVA, facilitant el despatx de treballadors, retallant prestacions socials.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eso no es nada comparado con la subida de tasas y impuestos en Tavernes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Completament fals el que dius.

Les taxes pugen segons el cost. La llei obliga a que es cobre per la taxa el que costa d'oferir-la, i per això una taxa abans d'aplicarse ha de ser revisada i aprovada pels organismes competents, la Comissió de Preus de la Generalitat.
Les pujades aplicades a cada una de les taxes queden molt lluny d'eixe 25%.
I quan a impostos, si parlem de l'IBI tot el món sap que es una conseqüència de la revisió cadastral aprovada en el 2006 i la pujada esta sobre el 10% anual fins el 2016 per actualitzar al 100 % de la revisió.
O siga 100% dividit per 10 anys del 2006 al 2016 ens dónasobre un 10% anual.

Això que dius no és veritat, i com a exempre demostratiu aci tens les taxes d'aigua potable dels darrers anys


http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/informe-tavernes-aprova-lactualitzacio.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/01/plenari-de-gener-el-plenari-aprova-una.html