L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 15 de setembre del 2013

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Els polítics locals i els sous(III). El govern de Jordi Joan estalvia sobre els 45.000 euros a l'any en òrgans col·legiats municipals.



Continuem la nostra informació sobre els sous del polítics i ho fem avui amb el cost que han tingut els òrgans col·legiats, els que van tindre en la passada legislatura, i el que cost que tenen ara.

El govern de Jordi Joan va reduir només iniciar la legislatura les Comissions Informatives prèvies als plenaris, que de 6 passaren a 4 comissions, i es mantenia la percepció anterior de 100 euros. Cal recordar que l’alcalde i els regidors amb dedicació, total o parcial, no cobren per assistència a comissions ni a plenaris  

En la passada legislatura, això suposava un cost anual sobre els 110.000 euros (any 2010). En la present legislatura està sobre els 70.000 euros a l'any (67.700 en el 2012), és a dir sobre els 40.000 euros d’estalvi, un estalvi superior al 36%. Cal remarcar que aquestes quantitats poden variar – no massa – segons el nombre de plenaris convocats.

Eixos estalvis no són els únics en òrgans col·legiats. Els regidors del PP en la passada legislatura cobraven per l’assistència als Consells de Centres Escolars  i Consell Escolar Municipal. Només ells cobraven dietes, perquè ni el professorat ni les AMPES en cobren.

En l’actual legislatura, els regidors no cobren per asistir a eixos consells escolars, amb la qual cosa els estalvis totals reals que ara té l’Ajuntament en organs col·legiats pot estar sobre els 45.000 euros a l’any. 

I amb aquestes xifres estaríem parlant sobre un 41% d’estalvi real entre tots els  òrgans col·legiats respecte a l’anterior legislatura.

Com esteu veien, tots els números ens porten a una conclusió: el govern de Jordi Joan ja ha estalviat i estalvia més d’eixe 20% que demana el Sr. Vidal i els regidors de l’oposició. La seua demanda i proposta d’abaixades de sous és demagògica i populista, i a més sense fonament ni arguments.

O siga, a mode de resum final sobre els tres articles que duem fins ara dedicats als sous dels polítics:

1.    L’anterior alcalde, Manolo Vidal, tenia un sou brut de 50.832 euros que es va reduir a 48.842 el 2010 amb la rebaixa del govern Zapatero. El sou brut de Jordi Joan és de 43.943 euros.

2.    El cost del govern del PP en els dos primers anys i mig (els que duem) va ser de 502.900 euros. En eixe mateix peridode de temps el govern de Jordi Joan té un cost de 321.462 euros, és a dir, un estalvi de 181.438 euros, un 34%.

3.    El cost d’òrgans col·legiats en la passada legislatura estava sobre els 110.000 euros. En l’actual el cost està sobre els 70.000 euros, un estalvi sobre els 40.000 euros, al qual cal sumar el dels consells escolars. Parlaríem sobre els 45.000 euros d’estalvi total, un 41%.

4.   La regidora trànsfuga deixa de cobrar la mitja dedicació, amb la qual cosa l’Ajuntament s’estalvia els 26.000 euros que li costava a l’any i  també els 400 euros mensuals (4.800 anuals) que se li abonava del grup municipal. Això sí, ara se li pagarà per plenaris i comissions, i si comptem un mínim d’11 plenaris a l’any i quatre comissions, podem estar parlant sobre els 7.000 euros a l’any.

(Continuarà i serà el final)
-
PODEU LLEGIR TAMBÉ PER A MÉS INFORMACIÓ :

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ (I): El sou com alcalde de Manolo Vidal i de Jordi Joan

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/09/lestat-de-la-questio-els-politics.html

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ (II): Els sous dels polítics en el govern

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/09/lestat-de-la-questio-els-politics_9.html

-

1 comentari:

GORDON GEKKO ha dit...

Els diners públics són sagrats. Hi ha gent que últimament li ha agafat la neura de baixar impostos, baixar salaris, aumentar partides, demanar més ajudes, més diners, més d'això i més d'això. Està molt bé. El que passa és estes persones quan han tingut oportunitat de fer-hp no ho han fet. Han pujat impostos indiscriminadament, han deixat les arques municipals quasi en la bancarrota, han fet del sectarisme la seva filosofia de vida i ara, de repent, els agafa les neura de fer tot allò que no els ha donat la gana fer. Es pensaven que ningu els podia guanyar les eleccions, es pensaven que el cortijo era d'ells. Ho pensaven i continuen pensant-ho hui. Però no hi ha més cego que el que no vol vore i molts (molt interessants els moviments d'Alfonso Rus en els últims temps)ja comencen a abandonar el vaixell.
El poder elimina discrepancies i auna esforços....l'opossició les aumenta.

Al tiempo.