L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 23 de setembre del 2013

La nova escola Víctor Calatayud ha de funcionar el curs que ve, 2014-2015, i com que té prorroga en la construcció està dins dels terminis.

Llegim avui a “Las Provincias” : “El nuevo curso escolar ha comenzado en Tavernes de la Valldigna sin que estén a punto las obras de la nueva Escoleta Infantil Víctor Calatayud. A finales de septiembre del año pasado comenzaban las obras de este proyecto que se arrastra desde la pasada legislatura. El periodo de licitación era de ocho meses, pero hasta ahora no se ha anunciado la apertura de este centro destinado a albergar a niños y niñas de entre 0 y 3 años.”. 

Pensem que no cal dir molt: està ben clar el que es vol insinuar amb la noticia escrita d’aquesta manera i sense cap aclariment. I això no és així exactament. Hi ha una veritat: el retard, però falten moltes coses, s’ha dit tot a mitges i sense explicacions que ens facen entendre el perquè del retard i sobre tot, com ens fiem de les informacions que ens han donat avui mateix, hi ha una primera frase que tal com està escrita pensem que enganya i confon al lector. 

Anem a pams: primera cosa que cal saber. La nova Escola Infantil Víctor Calatayud no estava ni està prevista per al curs 2013-2014 que acabem d’encetar fa unes setmana. Està prevista per al curs 2014-2015. Almenys això ens ho ha dit la regidora de contractació, Llum Sansaloni, amb la qual hem tingut el plaer de parlar i de preguntar fa uns moments amb ocasió de l’inici de les pintades de grafits al Parc de Cantalot. 

Segona cosa a saber: l’obra, com sol passar en totes les obres d’envergadura i aquesta ho és amb 690.000 euros de cost, tenen modificats que es veu cal fer alhora que van avançant les obres. 

En el cas que ens ocupa, segons el que ens han explicat, ha hagut un modificat de millora que afectava la cimentació del edifici i ara s’està tramitant un altre modificat de les instal·lacions d’enllumenat que millorarà també les instal·lacions de l’aire condicionat. “Tot això a cost zero, no va a augmentar el pressupost” deia la regidora. 

Com quasi tot el món sap, un modificat del projecte implica una tramitació, un temps per a estudis i firmes dels tècnics i, a més, en aquest cas, s’ha de comptar amb la preceptiva firma i vistiplau de la Generalitat com a financera de part del projecte. 

També les obres estarien dins dels terminis marcats, no els vuit mesos que diu la noticia, sinó dins de la prorroga que s’ha demanat i s’ha concedit per acabar més tard en fer aquests modificats. Així que si no passa res, el mes de gener del 2014, l’escoleta que està molt avançada pot estar acabada. 

Nosaltres tot açò ho hem sabut amb una conversa d’uns minuts, mentre els artistes preparaven sprays i demés al Parc del Cantalot. ¡Amb tant poc que costa fer una telefonada i contrastrar, informar millor una notícia, encara que siga per respecte al lector!. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

la data de publicacio esta mal, avore si la podeu canviar.

Anònim ha dit...

com es nota que la llengua no te os.