L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 de setembre del 2013

FESTES DEL POBLE 2013: Tavernes homenatgea Vicent Andrés Estellés

Vista general de l'acte durant l'actuació d'Òscar Briz
Tavernes ha estat una de les cinquanta localitats que enguany han celebrat el poeta Vicent Andrés Estellés, fent el tradicional sopar que serveix alhora com activitat literària amb la lectura des seus poemes. Enguany, Tavernes ha volgut afegir un poc de música i hem comptat amb la presència del cantautor Òscar Briz, que va interpretar cançons basades en els poemes estellerencs, mentre la nota amable de la nit la posava el nostre poegrafista Josep Enric Grau, amb un joc de paraules sobre Estellés i Espriu. 

Enguany, tercer any que se celebra la festa a Tavernes, coincideix amb la publicació de l’antologia Pobles del Mural, i la celebració s’ha fet en el Parc del Cantalot que se’ns ha descobert com un bon lloc per a fer activitats nocturnes a l’aire lliure a l’estiu. El parc, amb el semicercle que forma la muntanya arbrada, semblava per moments un petit teatre clàssic, tot adobat per les lectures dels poemes i la projecció sobre les roques pelades d’imatges evocadores de la vida del poeta. 
Josep Lozano es dirigeix als assistents
L’acte l’iniciava la professora Rosa Magraner, explicant l’objectiu de la festa, i després parlava l’escriptor Josep Lozano, persona que va iniciar fa quatre anys el mes de setembre aquest homenatge que s’ha anat escampant pel territori valencià tal com fan els d’un mode semblant a com fan els escocesos cada 25 de gener, dia del Burns Supper, a fi de commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns. 

L'alcalde present i recitant Estellés. No només va a les processons.
Els versos d’Estellés se sentiren en l’apacible nit del Cantalot, amb un sopar envoltat d’amics i veïns del nostre poble preocupats per la llengua i la cultura del nostre país, i on també feren presència i hi participaren només els màxims representants dels tres partits polítics que pactaren el govern actual de la ciutat. 

El Centre Excursionista de Tavernes va ser l’encarregat de la infraestructura de la festa, preparant la “picaeta” i la beguda del sopar i va obsequiar els assistents amb el tast d’herberet de la terreta, així com altres licors que confeccionen a base d’herbes aromàtiques. Molt bo tot i molt bona companyia. 
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe, una molt bona vetllada! A l'altra a la Plaça Major.

Anònim ha dit...

Molt encertat el lloc, molt bona vetlada, i eixe herbero ens han de dir on poder aconseguir-lo :-)
Bones festes!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Fabricació artesanal. Preguntar al president, Vicent Felis.

Maria Josep Escrivà ha dit...

Pel que hi expliqueu, tot redó, i ben complet. Aplaudisc la col·laboració del Centre Excursionista, i tb el suport dels polítics. Enhorabona! Compartim des de Saforíssims aquesta informació. Salutacions!