L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de setembre del 2013

Avui a les 21 hores: “Festellés 2013. Moure murs”. Parc del Cantalot


Nosaltres ja hem comprat els ticquets ¿Ens veiem al Cantalot?
Enguany seguim sent una de les localitats que, durant el mes de setembre, al voltant del dia del natalici de Vicent Andrés Estellés, fan un sopar en memòria del poeta. Un àpat popular amb alguna menja pròpia de la gastronomia valenciana, una lectura oberta en què es reciten poemes de l’escriptor burjassoter; d’un mode semblant a com fan els escocesos cada 25 de gener, dia del Burns Supper, a fi de commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns.



Aquest 2013, Any Estellés, any de la publicació de l’antologia Pobles del Mural, repetim com un acte més del programa de Festes, com una altra activitat festiva que serveix a la salut i comunió del grup. Aquest és l’esperit que volem que vole, que planegem que plane, sobre la Festellés 2013. Moure murs. I que l’alabatre en honor del poeta nascut l’any 1924, «l’any del batre», nasca en les nostres goles. La poesia estellesiana, com diu Joan Fuster, té, en una última reducció, la nua elementalitat de la vida diària: la fam, el sexe, la mort. El cas és que Estellés obri els ulls en la sinistra etapa dels grans pànics, quan no hi havia espai ni temps per al respir, i la gent respirava com podia. El cas és que volem que, en època de pànic —quina època no ho és?—, dediquem alé a moure ales, ales a moure murs.



Els versos d’Estellés són desfermadors, deixem anar, doncs, el cant que entreteix la trama comunitària. Festellegem! Desnuguem la veu, arranquem-nos a recitar. Aquesta és la participació que desitgem per a la Festellés: la immediatesa front a la distància, l’acció per impuls interior, la festa més que no l’espectacle. 

Veniu a les 21.00 hores, al parc del Cantalot, parc dels grafits. Hi haurà un Mural i un sopar d’aixella, amb platets, vinet i licor de la terra.



Enguany se n’ocupa també de la intendència el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. 

El preu del ticquet és 4 euros (beguda, picadeta i demés però l’entrepà se’l porta cadascú) i el podeu comprar a:


- Seu del C.E.T.V. (c. Sant Pere, 49. Dimarts i dijous de 19.30 a 21.00; el divendres de 19.30 a 23.00.

 - Les Agulles (c. Hospital, 20) . Horari comercial

- Ke Foto  (c. la Barca, 131). Horari comercial.           
-


1 comentari:

passava pe alli ha dit...

Molt bonic l'entorn. Molt agradable la vetlada. Perfecta l'organització.Pero, sempre hi ha un pero, la Cultura segueix sent minoritaria. Es el que hi ha avui en dia a tot arreu de l'estat i aixó per al poble no es bo. Si es bo per a quatre interessats en altres coses. Una ciutatania culta pot ser perillosa per a certs interesos. Ens ho aviem de fer mirar aixó.