L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 11 de setembre del 2013

Aprofitant el BIM de setembre...



Ens hauria agradat que el PP hagués aprofitat el BIM de setembre per dir la veritat sobre l’IBI i no dir mentires als ciutadans. També ens hauria agradat que Manolo Vidal i els seus regidors no digueren que l’alcalde no ha volgut abaixar l’IBI, quan saben que això és fals: l’abaixada està demanada on toca, en Cadastre i el Ministeri d’Hisenda. També ens hauria agradat que deixaren de mentir i no diguen que l’alcalde ha pujat l'IBI el 10%  quan tots sabem, i ells millor que ningú perquè eixa pujada la feren ells,  que és obligada per llei, que s’ha de fer tots els anys perquè el PP ho va decidir així en el 2006: cada any pujar el 10% fins el 2016, en que quedava el valor cadastral actualitzat.


Hauríem volgut dir-los que el PP, en aquest BIM de setembre, ha reconegut una veritat que és evident per a tot el poble: que el govern de Jordi Joan ha reduït els gastos dels sous dels polítics en un 36%. Això és molt més del 20% que ells demanen i que amaguen als vallers, com tampoc diuen que el govern de Jordi Joan porta  estalviats 180.000 euros en sous dels polítics. També ens hauria agradat dir-los que els regidors del PP han renunciat les pagues del plenari i comissions, i Manolo Vidal a l’assessor seguint el seu desig de solidaritat amb les persones en atur i dedicar-los a polítiques d’ocupació a Tavernes.  Però no prediquen amb l’exemple.


En aquest BIM de setembre també ens hauria agradat explicar-los que el PP es va assabentar que tenim Festes del Poble i havia votat a favor de dedicar-les un dia de festa local. No ha estat així i si el divendres de disfresses es festa local serà gràcies al vot del govern. Ells votaren en contra. També ens hauria agradat dir-los que al llarg de l’any han col·laborat en la programació de festes, però no, a l’ultima setmana d’agost i quan estaven tots els actes tancats s’han recordat de festes i han demanat participar. ¡Han tingut un any, i només se’ls passa pel cap el mateix dia que els citen a la comissió on es feien oficials els actes d’enguany. 


Si que els podem dir que el PP no explica en el BIM cap proposta ni que fa per Tavernes i es dedica novament a criticar sense trellat i a enganyar als vallers. A nosaltres, ens hauria agradat dir als vallers i valleres que el PP havia fet propòsit d’esmena en el BIM i havia deixat les mentires, els enredos, les través al govern, el desinterés per Tavernes, però no.


Sort que enfront  de tant desgavell d’actuació política de l’oposició, tenim un govern que treballa, s’esforça i procurar el millor per a Tavernes i els seus veïns.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

No baixen l'IBI perque no volen baixar el coeficient al 0'40%

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'abaixa l'IBI, que va establir el PP, perquè eixa és la solució "de pa per avui i fam per a demà". Només soluciona que ens estalviem uns pocs euros per casa a l'any (Repetim: A l'any).

La solució es abaixar els valors cadastrals i amb això s'abaixa l'IBI, la declaració de renta, el pagament de plusvalues i es té més facilitats per demanar ajudes.

Ara hi ha que té el cap més dur que les pedres i això tan simple no ho veu.

I damunt està aprovat per Cadastre i nomes falta que el Ministeri d'Hisenda ho aprove. Si tot el temps i esforços els dedicareu a exigir-li a Montoro i a Rajoy, guanyaríem.

Anònim ha dit...

Tot pedra fa paret. Si amb el 0'40 estalviem alguns euros bons son.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu vols la gallina, els pollets i... els ous!!

Per què no es fan propostes o argumentem coses amb trellat?
En un context on gràcies al Sr. Rajoy i els seus constants retalls a les econòmies municipals, les propostes com estes s'han de mirar en un context global de l'economia municipal, i saber que ingressos igual a despeses.

Si les despeses són les mateixes i baixem els ingressos d'IBI... tu mateix!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho oblidavem: estem parlant d'un retall en ingressos d'IBI allà als 800.000 euros.

I s'hauran de recuperar per un altre costat. Les despeses no abaixen i s'han de pagar, a no ser que vulgueu es faça com fa uns anys: cada anys més remanent negatiu de tresoreria i proveïdors sense cobrar.

Per favor, propostes demagògiques i fora de trellat, espere que no en feu cap.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Pero la baixada de valors catastrals farà que abaixe l'IBI o no?
Per lo que dius està clar que no volen parar de recaudar més cada any.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Açò és un diàleg d'allò que el TBO deia "Diàlogos de besugos" i per tant no ens entendrem mai.

Nosaltres no hem dit que ells no volen parar de recaptar més. Això ho dius tu.

Nosaltres simplement opinem que l'Ajuntament és de tots, l'Ajuntament no és de l'alcalde o dels regidors, i les obligacions que té són de tot el poble, teues i nostres.

Potser si altres no hagueren gastat allò que no tenien, ara no caldria pensar en tindre diners per a pagar.

Fins que la gent (de Tavernes i de qualsevol lloc) no és mentalitze que l'Ajuntament som tots, i que si baixen els ingressos baixen els serveis, no anem a fer res i açò sempre serà un diàleg de besugos.

Pensem i actuem segons els nostres interessos i no els de la col·lectivitat.

I tranquil que nosaltres també ens rasquem la butxaca quan cal pagar l'IBI, però les coses són com són i la realitat és la que és. Menys ingressos, menys serveis perquè els gastos de les obligacions no abaixen (sous, prestecs de bans, mantenimient, arreplegadoa fem, llum, vigilancia platja, manteniment cam esports...)

Anònim ha dit...

I damunt esteu orgullosos de llevar la tradicional festa del dilluns de Sant Vicent.

Jo preferixc 1.000 vegades més tindre festa eixe dilluns que tindre festa el divendres del Ball de Disfreses.

Estant carregantse hasta les tradicions que més disfrutem. Amb això estic totalment d'acord amn el PP.

I damunt foten als negocis de la platja que eixe dia estan plens de gom a gom.

Anònim ha dit...

Una llàstima que no digueu el mateix del Dia de la Sang o del Dia de Sant Llorenç, o del Dia Sant Jaume o del Dia de Sant Antoni, o del mateix dia Sant Pere, que eren festius i es celebraven molt a Tavernes, igual com Sant Vicent. Se les vau carregar quan vos va convindre i no digueu res.
Sou partidaris de les tradicions quan vos convé al vostre gust i se les passeu pel forro quan vos interessa.

Anònim ha dit...

Quin coeficient pensen posar amb els nous valors cadastrals??

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. En questio de festes no sempre plou a gust de tots. Lo que no pot ser es que li diguen tradicio al que ells han posat i imposat durant 16 anys. Ni a que canviar de ves en quan. Mira, mes festa i mes ambient per a paelles...