L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 7 d’agost del 2013

PLENARI D’AGOST: L’ajuntament de Tavernes s’adhereix al Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes. Tavernes destina 30.000 euros al pla, cosa que facilitarà la contractació de 80 aturats del municipi.



Una vista de la sessió d'anit
El consistori valler per unanimitat aprovava adherir-se al Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (POCAP) i va aprovar una modificació de crèdit per valor de 30.000 euros. La modificació de crèdit va estar explicada pel regidor d’Hisenda Víctor Borrà, com a la part que li correspon a l’Ajuntament en un pla que té com objectiu la contractació de desocupats de la nostra ciutat. 
Cal recordar que en el POCAP intervindria la Generalitat, la Diputació i l‘Ajuntament, on cada Administració ha de sufragar la tercera part dels cost del pla en el municipi. Això vol dir que si l’Ajuntament destina 30.000 euros, la Diputació i la Generalitat han de destinar altres 30.000 cadascún, o siga un total de 90.000 per a pal·liar la desocupació en la ciutat.

El partit de l’oposició local va considerar que l’Ajuntament destinava pocs diners amb eixos 30.000 euros i volia un augment, a la qual cosa el regidor de Foment, José LLácer, va haver d’informar a l’oposició d’un fet que sembla ser desconeixien: “que hi havia una circular del SERVEF donant instruccions i on s’indicava que cada població que s’acollira al pla havia de destinar 8 euros per  persona aturada en març, amb la qual cosa Tavernes només havia de destinar 16.000 euros”.

El regidor de Compromís-Bloc va remarcar que la disposició de Tavernes ha estat duplicar el que se li demanava amb l’objectiu d’aconseguir la major quantitat de fons i així que les empreses puguen contractar més aturats. “El nostre objectiu és mitjançant el POCAP poder contractar un total de 80 aturats. Ara només cal que la Diputació i la Generalitat responsbuen amb la mateixa mesura”.

El regidor de Foment, Josep Llácer
 Al llarg de les intervencions va sorgir com a temor que la Generalitat no complira en la mesura que s’esperava a l’hora de dedicar fons perquè el POCAP fora el màxim d’eficient i es va recordar que no hi ha una assignació concreta de la Generalitat, sinó que el govern valencià ara mateix està arreplegant les sol·licituds d’adhesió i després ja destinarà els fons.

El regidor Josep Llàcer va fer esment d’un fet evident: L’ajuntament de Tavernes és qui més se sacrifica i aporta en benefici del pla a pesar de ser el més pobre i més menut. Així el regidor recordava que “Tavernes aporta 30.000 euros, els mateixos que la Generalitat i la Diputació, però proporcionalment aportem molt més que no ells, perquè el nostre pressupost és milers i milers  de vegades menor que els seus".

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va tancar el torn d’intervencions dient que “m’alegre molt del POCAP i de la col·laboració amb la Diputació i la Generalitat. Ara només cal esperar que la Generalitat complesca i pague. També esperem que al final tot el pla vaja bé i que les empreses s’adheresquen i contracten aturats, perquè l’objectiu és eixe, pal·liar l’atur”.

El temor de l’alcalde estaria en cert aspecte justificat perquè com ell mateix indicava la Generalitat ha retallat sobre el 70% les quantitats destinades a programes per a foment de l’ocupació i recordava com el mateix alcalde de Xàtiva, i president de la Diputació i dels populars no s’ha volgut adherir al pla fins que la Generalitat no li pague altres que li deu.

Esperem que això no passa i que cara a la tardor, eixos 80 vallers/valleres puguen accedir a un contracte i esperem i desitgem també que els empreses locals s’involucren en el pla, perquè al cap i a la fi són ells les que contractaran.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo tampoc no acabo de fiar me de la Generalitat i la Dipu, a veure per on eixen esta vegada.