L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 29 d’agost del 2013

La demagògia de l’oposició de Tavernes quan a la convocatòria del ple extraordinari o com no dir la veritat als ciutadans i posar traves a la gestió del govern.


Una vegada més a Tavernes l’oposició trenca el consens i les bones maneres. L'última, en demanar un plenari extraordinari, que volen siga a setembre, un mes de sempre inhàbil per consens dels partits i on mai, repetim, mai, s’ havia celebrat un plenari de caire polític.

Molts comentaris s'han dit/escrit respecte aquest fet, però el més cridaner de tot és comprovar com demanen un plenari que no és urgent ni necessari. I així ho ha confirmat l’informe de Secretaria General. En el fons que hi ha? Només ganes de fotre i fastidiar-li les vacances a l'alcalde? Que cadascú en traga les pròpies conclusions. 

No coneixen el ROF ni com funciona l'Ajuntament.

La benevolença dels membres del Govern facilitarà la celebració del plenari de dijous. I diem benevolença perquè no existeix cap obligació de convocar-lo, és a dir, si el govern hagués decidit no fer-lo, no se celebra i punt. I això no ho diu la Cotorra; sinó que ho diu Secretaria General en base al ROF, o siga la normativa legal que regeix la gestió dels Ajuntaments.
 
De poc li ha servit al portaveu de l’oposició ser alcalde una legislatura i ser advocat: ni coneix el ROF, i el que és pitjor sembla no voler conéixer-lo. Una errada es pot dispensar, però senyor Manolo Vidal en porta tres de pifies, de demostrar que no coneix el ROF: dos en els plenaris anteriors i la tercera en demanar aquesta convocatòria..

¿Que es tractarà en el plenari més urgent de la història de la democràcia vallera? Un únic punt. Sí, només un: creació d'una comissió de seguiment de la piscina municipal on participen tots els regidors en proporció a la representació en ple municipal. ¿I què passa amb els altres punts que ha presentat l’oposició per a debatre? No es tractaran. ¿I per què? Per què els punts que volen dur a plenari són competències de l'alcaldia, i per tant només les pot proposar al plenari l’alcaldia, i no l’oposició.

Senyor portaveu del partit opositor, nou són més que huit, però la llei és la llei i les normes són per complir-les i el ROF les deixa ben clares les competències de cadascú.

Les formes i les exigències de l'oposició només ens duen a les conclusions que demana per demanar i com la demagògia és barata i no precisa de cap integritat, la utilitzen tan tranquil·lament. Si són capaços de pactar amb trànsfugues per posar entrebancs al govern municipal, convindrem que res no els impedeix de fer demagògia, barata i que ja no enganya a ningú.

Els antecedents de l'IBI


Hem escrit ací rius de tinta últimament sobre l'IBI, però sempre hem parlat amb nombres i dades, no hem fet política de bar, hem fet politica seriosa, però si cal parlar més de l'IBI... en parlem!

Hi ha molt a dir, sobre tot allò que l’oposició no diu sobre l’IBI o si voleu, com usar la demagògia per voler posar els ciutadans en contra del govern municipal.

En anteriors legislatures no hi havia crisis, no hi havia problemes econòmics, la gent no ho passava mal i tenia treball. El partit que “desgovernava” Tavernes rebia diners a cabassades per les plusvàlues del Marenys 2A i demés sectors del PGOU, però l'ajuntament anava endeutant-se cada vegada més i més, cada vegada més dèficit. I la cirera la posen el 2006, quan es fa la revisió cadastral que té un procés ni més ni menys que de 10 anys (del 2006 fins al 2016). Com tot era bonança i bons aliments, no pensaren que si la bombolla reventava, els contribuents podien veure's ofegats per l'IBI i, ves per on, la bombolla esclatà...

A dia d'avui...

Hem escoltat i llegit vertaderes bovades i gent molt interesada en no contar tota la veritat sobre l'IBI, des de grups electorals de Tavernes arreplegant signatures com qui demana un café en un bar fins el partit opositor amb la trànsfuga dell braç, criticant un IBI que... ¡¡¡ foren ells qui el pujaren!!!. Si senyor, això és tindre la cara ben dura i voler tirar-li les culpes pròpies a un altre. Açò no ens extranya, està essent típic de l’oposició en la legislatura, però al final cansa un poc.

¿Què és allò que pretén el partit de l'oposició? Fer demagògia i enfrontar els veïns amb l'ajuntament. Ells ho saben molt bé: l'ajuntament té moltes despeses, té un pressupost i un Pla d’Ajust que complir i justificar davant el Ministeri d’Hisenda, té un pressupost limitat i sobre tot té una norma que és no gastar el que no té. Cal pagar el deute en el banc, herència de l’època anterior i resoldre tot un desficaci econòmic que l'han provocat ells. L'ajuntament necessita recursos, i si uns baixen, els altres s’han de pujar per poder continuar oferint els serveis municipals. Això que pretenen realment és bloquejar l'ajuntament, ofegar-lo economicament i després donar les culpes al govern actual. 



Un exemple ens ho pot aclarir: Una família ingressa 1000 euros al mes del seu treball i paga al banc d’hipoteca 600 euros al mes. I decideix que l’any que ve treballarà la meitat. ¿Ho poden fer? Si treballa la meitat, cobrara 500 euros al mes, no podrà pagar i el banc se li endurà la casa. Doncs bé, l’oposició vol que es cobre menys, i que el govern municipal no puga atendre les despeses que té fixes: sous, interessos, pagament de capital, proveïdors (empreses del poble que treballen per a l’ajuntament...), arreplegada de fem, enllumenat públic, etc. 


No es demana baixar l'IBI com es demana una cervesa en un bar
Demanar modificar l’IBI no és cosa d’una xerrada de bar, com està fent l’oposició. L'oposició hauria de saber que per a rebaixar l’IBI cal d’estudis i informes d’Intervenció, que la Intervenció ho aprove i sempre mirant, com hem dit, eixe Pla d’Ajunt i tindre uns ingressos segurs  que l’Ajuntament està obligat complir.
 

La rebaixa de l’IBI només l'ha enfocat com cal el govern municipal actual, i amb total consciència que cal efectuar una revisió a la baixa dels valors cadastrals. Fa dos anys que les gestions començaren i el govern municipal ara té la promesa de Gerència de Cadastre de rebaixar els valors cadastrals i que només cal per fer-se efectiva que ho aprove el Consell de Ministres del Govern de Rajoy, del mateix partit que l'oposició vallera.
-


10 comentaris:

Anònim ha dit...

Com ha pogut Tavernes deixar que durant 16 anys ens governaren uns senyors que fins avui no saben ser ni estar? Obriu els ulls, ja està bé d'aguantar burles continues als ciutadans de Tavernes, el govern que tenim actualment treballa impressionant-ment bé, ens escolta i fa tot el que pot amb el desastre que ha rebut. No deixem que impresentables puguen tornar a fer-nos creure que "un burro vola". Enhorabona a l'actual govern. I als senyors del PP sols un poc de dignitat, és senzill, podreu o la ceguera del poder és superior al benestar del vostre poble?

valleret ha dit...

si el punt a tractar es: "creació d'una comissió de seguiment de la piscina municipal on participen tots els regidors en proporció a la representació en ple municipal", estaria be que s'informara sobre la inaccessibilitat de varios llocs dins del recinte de la piscina municipal, per tal que es modifiquen abans que es plantejen obrir.

Anònim ha dit...

Recorde que a les poques setmanes de començar l'actual legislatura, i en plena crisi economica, vaig vore a canal 9 una noticia sobre les diverses demandes d'Ajuntaments de la CV per a revisar els valors cadastrals. La bombolla immobiliaria o crisi de la rajola, entre altres coses, era una realitat. Un d'aquests ajuntaments va ser el de Tavernes, i recorde perfectament a Jordi Juan actual alcalde explicant perque ho fea.
No tinc mes a dir. Soles que seguisquen treballant (a pesar de que alguns no volen, o no els interessa que ho facen).
Esperem que el govern de l'estat, presidit per Rajoy, ho aprove. I no passe com en el cas del Riu Vaca. Per si alguns no ho saben, van votar en contra de la seua canalització i respectives obres. Proposta no de Llei feta per Joan Baldovi, de Compromís.
Per cert, que liu expliquen als veïns del Vergeret... La unica solucio per a que deixe de ser zona inundable.

Anònim ha dit...

Despues de fer una mocio ilegal en una transfuga podem esperar de tot. La seua faena ara i sempre ha sigut obstaculitzar, parar, impedir... I de passo, mentiretes...

Anònim ha dit...

La demagògia la seua bandera i el poc trellat el seu uniforme, pareix MENTIRA que ens hagen governat 16 anys.

Anònim ha dit...

Jo vull donar les gràcies al govern pel bon treball que han fet i per mirar de rebaixar l'IBI només entrar a governar. Això es treballar pel poble, dir tonteries i demagògia és tot un poc trellat dels altres.

Anònim ha dit...

Tan malament no ho estarà fent el govern quan paga a proveidors en temps prudencial i amb els pocs diners que li queden va mantenint el poble.....
La demagogia és barata i fàcil, dir la veritat és més costós

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per dir-nos les coses tal com són sense mentides ni enganys. Un salut!

Anònim ha dit...

Molt ben explicat, però lo que no acabe d'entendre és lo que digueu que el pp lo que vol és que s'endeute més (si es pot) l'ajuntament però no es pot perquè si s'ingressa menys no es pot fer front al deute. Però també és cert que les famílies cada vegada tenen menys ingressos i no poden fer front a tants impostos. Que repercutirà en els serveis? si ja està repercutint i continuem pagant "animalaes" tant d'IBI com d'altres impostos!!
Està clar que l'ajuntament ha de pagar al banc però els ciutadans també han de pagar la seua hipoteca, impostos, etc amb menys sous. Per a mi ni uns ni altres estan fent tot lo que poden.
Per altra part, espere que els del PPK no cobren per l'assistència a aquest rocambolesc ple tant que se les donen de no voler cobrar.

Anònim ha dit...

Per culpa dels anteriors governants hem d'apoderats-nos un poc el cinturó, però poc a poc estem millor i prompte hi haurà una rebaixa de l'IBI però com Déu mana i ben feta i això serà gràcies a l'alcalde Jordi Juan.