L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 2 d’agost del 2013

INFORME: El govern valencià del PP perd vora 17 milions a l’any amb la privatització de les resonàncies magnètiques. El contracte amb les empreses privades es de 500 milions d’euros.



 
La Sindicatura de Comptes ha revelat que les exploracions, si es feren amb mitjans propis, costarien a la Conselleria de Sanitat 108 euros però en el 2012 van estar pagant 257 de mitjana per prova efectuada. Això representa un sobrecost del 137 %, és a dir, vora 17 milions a l’any quan per assumir el servei nomes caldria invertir 29 milions, és a dir, el que es paga de més vora un any i mig. 

Les ressonàncies magnètiques en els hospitals públics valencians s'han convertit en un excel·lent negoci per a les adjudicatàries privades, segons indica l'informe de la Sindicatura de Comptes que porta per títol "Ressonàncies magnètiques: Una oportunitat d'estalvi". S’hi indica que el Consell del PP estalviaria a l'any 16,8 milions si assumira completament amb mitjans i equips propis la realització d'aquestes proves, en lloc de tenir-les privatitzades en favor de la UTE Erescanner.

La concessió del servei de ressonàncies magnètiques a empreses privades ha alçat polèmica des de fa anys. El govern del PP va concertar el servei i en 2008 ho va adjudicar per 10 anys a una UTE, Erescanner Salut, constituïda per les empreses que venien exercint-ho per zones: Eresa, Inscanner, Beanaca i Ribera Salut. El contracte va ser de 498 milions d'euros. Solament l'Hospital Peset Aleixandre, a València, i el de Sant Joan, a Alacant, disposen d'equips de ressonància magnètica de gestió pública.

La Sindicatura assenyala en el seu informe que la llarga durada del contracte "podria resultar un impediment a l'Administració per a aprofitar avantatges que puguen derivar-se de l'evolució tecnològica" i aconsella uns terminis menors.

L'informe assenyala que els controls que la Conselleria exerceix sobre la prestació concertada, detecta "nombroses incidències relacionades amb una incorrecta valoració de les proves realitzades" i conclou que "no es disposa d'informació suficient per a avaluar si l'empresa concertada ha complit els terminis establits en els plecs per a la realització d'exploracions".

Informació més detallada 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina poca vergonya, com sempre els beneficiats seran els seus amiguets de les empreses privades

UN JUBILAT ha dit...

Son tan inutils estos del P.P.que no aprofiten ni per a controlar a les empreses adjudicataries,ara,que si els controlaren massa s'acabaría el xollo i no enplearien als seus amiguets i familiars.El més fotút del càs es que els seus electors no s'enteren de rés.Deixeu de votar-los, redeu !!!!!