L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 de juliol del 2013

L'ESTAT DE LA QUESTIÓ: Més sobre el "Pla dOcupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes- Ajudes per a empreses”.

Fa uns dies informàvem ací mateix que el PP de Tavernes estava venent el “Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes- Ajudes per a empreses” de la Generalitat com a solució als mals de la desocupació.

Feiem saber que per a nosaltres, era una enganyifa perquè afectava només a empreses privades si no han tingut cap ERO ni problema. En el cas de Tavernes, el PP no deia que cap de les empreses grans podia acollir-se.

Explicàvem que el Pla de la Generalitat el pagaria l’Ajuntament en la tercera part - 375 euros per treballador-, és a dir els vallers a través d’impostos indirectes. I damunt, no complia l’objectiu que més interessa: el treball estable, perquè contempla contractes de tres mesos i una jornada de 25 hores setmanals i fins desembre.

I déiem que era un pla que naixia coix, perquè la Generalitat havia previst 99 milions i al final només n’ha dedicat 45. Menys de la meitat. El president de la Diputació de València, que ho és del partit i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, s’ha negat a participar dient que no es fiava, que no volia saber res d’un pla a pagar per l’Ajunament, o siga els veïns a traves dels impostos indirectes.

I acabàvem dient que si el PP vol crear ocupació, que canvie les lleis amb sentit i trellat, que canvie estructures i que fomente realment la creació de treball, sense carregar el cost als Ajuntaments perquè ho paguem els veïns.

I avui tornem al tema, quan sabem de nous colps de la Generalitat del PP als aturats. Uns fets que ens tornen a la realitat de quines són les politiques reals i efectives que tenen per a promoure la creació d'ocupació al el nostre territori. 

Si ja hem dit que aquest pla ha quedat reduït a la meitat, ara hem de fer-vos saber que les ajudes del Consell a la creació d'ocupació van caure un 70% durant 2012, i també hem sabut d'una retallada de més de cent milions d'euros, explicada en la memòria anual del Comitè Econòmic i Social (CES), que avalua les polítiques d'ocupació executades pel PP en la Generalitat. 

La reducció afecta les expectatives de millora i posa en quarentena les mesures del Govern d’Alberto Fabra i, de rebot, com en el pla anterior, no ajuda a la generació de contractes de llarga durada. 

L’efecte immediat? Que malgrat l'impuls en l'ocupació durant l'estiu, la taxa de desocupació valenciana segueix tres punts per damunt de la mitjana espanyola. En el 2012 només foren 40 milions d'euros per a foment de llocs de treball, una xifra que contrasta amb els 142 invertits en el 2011. 

El govern valencià del PP contínuament ens diu que acabar amb l'alta taxa de desocupació és una de les seues prioritats, però els fets ho neguen perquè les retallades se succeeixen en els pressupostos. I mentrestant, en el primer trimestre ja hi havia 27.400 aturats més que fa un any, i va seguir creixent entre abril i juny: 48.300 més que en el mateix període del 2012.

L'informe del CES és rotund, deixa ben clar les retallades del Consell del PP i assenyala que les partides més afectades són els programes de foment de l'ocupació estable, bonificades tan sol amb 3’8 milions d’euros sobre eixe total de 40 milions. Les ajudes per a llocs de treball públic van desaparèixer, o siga una vegada més, es queden a zero les ocupacions que depenen de la Generalitat. Jo ho hem dit a l’inici: el famós “Pla d'Ocupació” que ara ens volen vendre només contempla ajudes per a empreses privades. 

Es comprèn l'interès del PP a “vendre’ns la burra” - com vulgarment es diu, o si voleu millor a vendre’ns fum- amb un Pla d’Ocupació que en les seues 2/3 parts el pagaran “uns altres”, o siga la Diputació i els Ajuntaments. És veu ara perquè eixe interès del PP de Tavernes de pressionar, exigir al govern de Jordi Joan que s'apunte al carro del pla d’ocupació i carregue amb el pagament d'eixa tercera part, però no diu clarament que el pagament eixirà dels nostres impostos, o siga de les nostres butxaques, i que implica menys recursos per al conjunt de la ciutat.

I mentre ells, els governants del PP, segueixen finançant la Formula 1, els Open de Tennis i altres esdeveniments i “saraos”, i dediquen cada vegada menys pressupost per allò que diuen ha de ser bàsic: el foment de l'ocupació estable, que no es veu en cap lloc o programa. 

Les politiques de retallades del PP en foment d'ocupació, incomplint les seues obligacions de foment del treball, com a mínim són irresponsables i sense sentit per als temps que vivim. En el cas que ens ocupa, un vertader "brindis al sol", com ho és eixe “Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes- Ajudes per a empreses” que tant defensa Manolo Vidal i els seus, sense explicar que hi ha darrere, mentre el rebutja el seu president Alfonso Rus. 
-

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Esta gentola que desgraciadament ens està governant no invertirà mai un euro en materia d'ocupació,ells soles es dediquen a invertir en esport per als rics com es l'open de tenis i la fórmula 1.Per a ells, la solución passa per privatitzar la sanitat i la educación, i aixina es garantizen els llocs de treball per als seus amics i familiars.Tot el demés no els interessa.