L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de juliol del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La llei Wert avança en els tràmits parlamentaris i avança en el rebuig social.


Cometre el crim perfecte: l'obsessió dels malfactors més famosos de la història. Ningú ho ha aconseguit, perquè la policia no és ximple i un cabell o una fibra poden desfer la gesta. En el cas del PP i el seu "assassinat d’allò que siga públic" disten molt de la perfecció, se'ls veu vindre, però així i tot Wert és a punt de consumar el crim “PPerfecte” en l'educació pública.

L'extertulià Wert, ara ministre, és un expert a obrir debats estèrils per a ocultar les seues vertaderes intencions. Fa unes setmana, en el programa "Los desayunos " de Tele-Gènova va soltar la bomba: les beques universitària, només a partir de 6'5 i per a cercar l'excel·lència. La polèmica estava servida però va rectificar en vint-i-quatre hores i davant els rectors va dir de baixar la nota fins al 5'5.

Va aconseguir una setmana de discussions sobre el que és o no és un aprovat. Fins els consellers autonòmics de la gavina han protestat. Però que ningú s'enganye, ni Wert és tan ximple, ni els seus companys de niu són tan “guai”. El ministre llança el debat, nosaltres discutim i mentrestant ens colen en la LOMCE, amb el més ranci de la seua ideologia.

Així, exercint tirànicament la majoria absoluta a Madrid , aquests dies s'avança en la Llei Wert. Totes i cadascuna de les esmenes presentades per tots i cadascun dels grups parlamentaris, excepte les del PP, han estat rebutjades. L'únic argument del ministre de la FAES: "la ignorància " de la resta dels grups. Fent amics! Wert va acusar a tots els diputats de l'oposició de no haver-se llegit ni una línia de la seua llei, de desconeixement.

Molt enutjat pel rebuig que li han fet a la seua llei, més que defensar la LOMCE, es va dedicar a atacar a l'oposició. D’una cosa pot estar orgullós aquest feixista disfressat d'home afable. Ha aconseguit el consens de tots contra la seua llei. Parlamentaris, professors, alumnes i pares... A ningú li agrada la llei, ni tan sols a l'Església, que reclamen l'estudi de la religió catòlica en els dos cursos de batxiller i que si un xiquet dóna religió en primària, estiga obligat a donar religió sempre, sense possibilitat de canvi.

Nosaltres, com tants, ens oposem a la llei perquè:

- La Llei Wert és IDEOLÒGICA. Aplica els principis de la FAES que el propi ministre va ajudar a redactar. Principis educatius d'uns altres temps, amb una educació per a rics i una altra per a pobres, que fomenta les desigualtats. Un llei que ens vol retornar al de "Espanya, una, gran", però no “lliure”, doncs envaeix i ninguneja les competències de les diferents autonomies. A més, retorna al col·legis als capellans, i tant en primària, secundària, així com en la Universitat s'ataca la llibertat de càtedra. 

- La Llei Wert és SECTÀRIA. Fomenta l'educació privada enfront de la pública, retallant mitjans a la pública i augmentant les aportacions de l'Estat en la privada. Afavoreix els centres religiosos i frega l'inconstitucional en subvencionar als centres que segreguen per sexes. I vol desviar a la FP als expedients més fluixos des de sisè de primària, sense possibilitat de canvi posterior. Mà d’obra barata.

- La Llei Wert és AUTORITÀRIA. Ordene i mane. Sense consens, s'ha ignorat a professors, alumnes o rectors. Suprimeix les competències dels consells escolars, margina els claustres i atorga poders desmesurats als directors dels centres, uns directors triats a dit. Més que un director serà un comissari polític.

- La Llei Wert és CLASSISTA. Es diu de "millora de la qualitat educativa" però no cerca aquesta qualitat. L'excel·lència dependrà del poder adquisitiu de l'estudiant. Amb les taxes universitàries pels núvols, es redueixen les beques i s'endureixen les condicions per a obtenir-les. Es beneficien les universitats privades, com el CEU, on és molt fàcil seguir dues carreres en tres anys, mentre en la pública tardes cinc per a una llicenciatura.

Rajoy, el seu nefast ministre Wert i en general tot el que gira al voltant d'aquest govern de la gavina estan SUSPESOS. Hem de llevar-los "la bec
a" i enviar-los a sa casa.
-