L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de juliol del 2013

L'escoleta de la platja ha acollit aquesta vesprada una taula rodona sota el títol “No som als Països Baixos: ací fa millor oratge”,



Aquesta vesprada, en l’escoleta de la platja ha tingut lloc una taula rodona sota el títol “No som als Països Baixos: ací fa millor oratge”, moderada per Enrique Chofre, de la “Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit de Tavernes” i que ha comptat amb la presència de representants de les entitats Club Ciclista la Valldigna, Grup Muntanya Valldigna, Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, Gandia en bici, La Ribera en bici, Valencia en bici. Unes quaranta persones han assistit a aquesta taula redona. 

Cadascun d’aquests representants ha tingut uns minuts inicials, on han exposat el punt de vista de les distintes entitats i també quines són les activitats que cadascuna realitza per fomentar i potenciar l’ús de la bicicleta en els nostres municipis. 

En aquests minuts inicials ja s’han començat a abordar els grans temes del debat: la problemàtica de la bicicleta com a vehicle urbà, la manca d’adequació de les nostres ciutats i fins i tot els normes termes per a facilitar que la bicicleta esdevinga d’ús normal i habitual, i s’has entrat també en el tema de la sostenibilitat del transport i desplaçament dels viatgers, remarcant-s’hi que són els vehicles a motor els grans causants de la contaminació de les ciutats i coresponsables dels canvis climàtics, motius que porten a la necessitat de canviar els plantejaments de molts desplaçament urbans. 

La taula redona d’entitats locals i dels municipis propers convidats s’han mostrat favorables a l’ús de la bicicleta insistint en aspectes on apareix aquest mitja com en el temps d’oci i d’esport, i fins i tot poder arribar a ser un element comú en el turisme sostenible. 

Totes les entitats aposten per un canvi de model i una potenciació de l’ús de la bicicleta, encara que es reconeixia que les nostres ciutats i pel model imperant hi ha una manca de carrils bici, com cal, que donen seguretat i confiança sobre tot en els desplaçament interurbans. 

També s’ha fet un reconeixement a la tasca que fa la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit es reconeixia que el fet de compartir experiències sempre és un factor que ajuda i millora la tasca que es porta a cap des de les entitats que potencien aquest mitja humà de transport.