L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 31 de juliol del 2013

L’empresa Federico Giner comunica l’acomiadament dels treballadors que encara hi restaven.


Avui és un dia trist per a Tavernes, en el qual hem sabut per la premsa comarcal que l’empresa Federico Giner va comunicar ahir de manera oficial l’acomiadament del treball dels 30 operaris que encara hi tenien contracte de treball amb la filial Indústrias Metálicas Carbó.

El diari Levante-EMV informa de la notícia i remarca com aquests despatxos s’està complint el programa establit per l’empresa que fa poc més d’un mes va anunciar l’acomiadament de tots els treballadors i el tancament temporal de les dos fabriques.

També estava previst que avui mateix se’ls comunicarà l’acomiadament als 97 treballadors que hi queden en la casa mare, Federico Giner, després que el passat dia 24 va acabar el temps de consultes de l’Expedient de Regulació pr Extinció del Treball. Així doncs, son vora 130 persones les que es queden sense treball a la nostra ciutat, amb la qual cosa s’agreujarà l’índex de desocupació.

Tal com en el seu dia vam informar ací a La Cotorra, problemes financers derivats de la falta de pagament de les administracions i la impossibilitat d’accedir al finançament bancari estava entre les causes principals del tancament de Federico Giner SA.

Federico Giner SA va plantejar a principi de juny un ERO d'extinció de la relació dels treballadors amb l'empresa, amb la qual cosa evitava el concurs de creditors. Així el mateix gerent indicava en la premsa comarcal que l'empresa tenia treball però es veia obligada a prendre la decisió per la impossibilitat de pagar el material i s’obria un període de consultes i negociacions per a pactar les condicions de l'expedient que podien allargar-se un mes.

Segons va explicar aleshores el Comitè d'empresa la mesura portava a l'acomiadament dels treballadors i a rebre indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA). Una circumstància que, segons el Comitè, farà que el pagament s'endarreresca més allà de l'any i mig, fins al 2015, amb la qual cosa es complicaria la situació dels treballadors afectats.

-

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Altra empresa en Tavernes que tanca les seues portes per la impossibilitat de pagar als treballadors per manca de liquidesa degút a que les administracions publiques no li paguen el que li deuen.Quan s'acabarà esta lacra?.