L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 29 de juliol del 2013

L’Ajuntament i la Generalitat modificaran el projecte de la nova depuradora per tal d’adequar-la a les necessitats reals de la ciutat i a la nova situació urbanística de la platja.

L'alcalde firma l'adjudicació de l'avantprojecte

La informació facilitada per l’alcalde Jordi Joan indica que ha mantingut una reunió amb els responsables de l’Entitat Publica de Sanejament de les Aigües Residuals (EPSAR), on després de valorar i analitzar les circumstàncies urbanístiques actuals del municipi, hi ha hagut consens en considerar que el projecte no era ja el adequat i calia modificar-lo. 

Cal recordar que el projecte inicial està ja redactat i contempla una inversió inicial de la Generalitat de 36 milions d’euros per poder tractar, a més de les aigües residuals del casc urbà i la platja, les derivades dels projectes PAIs Bancaja i Granata, amb una ocupació residencial superior a les 9.000 vivendes, més que actualment té el casc urbà valler. 

Aquests projectes, com ací hem informat en repetides ocasions, han estat rebutjats per la Generalitat que ja els va considerar inviables en la passada legislatura, amb la qual cosa l’existència d’una macrodepuradora no tendria cap sentit, per la reducció dràstica en les vivendes. 

Així, l’alcalde i l’EPSAR han arribat a l’acord que el millor que és pot fer és reduir la grandària de l’estació depuradora, que quedaria a la meitat, amb la qual cosa es pot accelerar els tràmits de la construcció en no ser tan gravosa per a les arques de la Generalitat. Això permetria tindre el servei preparat i a punt per a quan s’inicie el desenvolupament dels sectors de la platja de Tavernes, cosa que es preveu siga factible només les circumstàncies econòmiques ho permeten. 
El cartell de la depuradora tal com es va exposar en l'Ajuntament

Jordi Joan considera que la decisió del govern municipal, que ha estat refrendada per l’EPSAR, implica posar trellat i sentit comú a un projecte que es clau i pedra cantonera del desenvolupament futur de la ciutat i platja, però tal com havia estat pensat i s’ha dit en moltes ocasions era totalment inviable i no s’ajustava a la realitat de la nostre ciutat i de la platja.

Una cosa si que sembla clara: no serà un projecte d’avui per a demà, perquè modificar el projecte implica mesos i mesos de treball, refer molts tràmits administratius i sobre tot esperar que les arques de la Generalitat mentre dure aquest procés es recuperen i puguen assumir un cost que podria quedar reduït a poc més de la meitat del previst.
Tal com vam informar, el govern municipal de Jordi Joan en menys d'un any havia avançat i conclós tot allò que no s’havia fet en el projecte des del 2009, quan es va firmar el conveni amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR). Ara fa quasi un any, L'ajuntament va lliurar la documentació a l'EPSAR, amb la qual cosa la construcció ja depenia de la mateixa EPSAR i de la Generalitat .
El gerent de l’EPSAR José Luis Martínez Muro en l'acte de lliurament va constatar a l'alcalde la seua preocupació davant la complicada situació financera de l’EPSAR, un fet que impedeix finançar les obres a curt i mitjà termini. De fet, la Generalitat va retirar tota la previsió dels diners per a la depuradora de Tavernes del seus pressupostos. En aquestes circumstàncies i en aquest temps, han seguit les converses per desbloquejar la situació, amb la decisió presa de reduir el projecte inicial per fer-lo viable.
Ací teniu una completa i detallada informació sobre la depuradora de Tavernes des de l’inici del projecte tal com ho vam publicar en el seu dia: 
-