L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 29 de juliol del 2013

L’ajuntament de Tavernes invertirà 7.000 euros en la instal·lació d’un sistema que ajude a l’extinció de focs en la falda de la Muntanya de les Creus.


Un dels incendis a la falda de les Creus
El sistema “Sideinfo” que pensa instal·lar l’Ajuntament de Tavernes pot ser molt efectiu en ser usat des des primers moments en que es declare un incendi, i consisteix en l’ús d’uns canons, pareguts als que s’usen en el reg de jardins, i que prendran l’aigua de les canonades que hi ha actualment al costat del mur de defensa. 

Els canons serà mòbils i es podran col·locar en qualsevol punt, i per a conseguir una major efectivitat es formaran a dos treballadors que seran els encarregats de posar en marxa el mecanisme si es dóna l’avís d’un incendi. 

No cal indicar que el control del foc en els primers moments que es declara és una tasca important perquè evita primer possibles afeccions a les cases veïnes i que es propague, donant temps a l’arribada dels bombers. El sistema està instal·lat en Aigües Vives i Torrent. 

És el primer pas al que podria ser la instal·lació d’un sistema fix i de control automàtic, ha indicat el regidor de Patrimoni, Víctor Borràs, àrea que finançarà el sistema dels fons que provenen de l’aprofitament de les muntanyes. Són uns diners que estaven en caixa i que obligatòriament han d’usar-se de manera que revertesca en benefici dels monts de Tavernes.

Com ací en la Cotorra hem informat en varies ocasions, es venen produint de manera esporàdica conats d’incendi per la nit en la part baixa de les Creus, en la zona del Cambro i Cantalot, que han portat a intervencions dels bombers. 

Tot apunta a incendis intencionats que no han arribat a fer-se grans gràcies a la intervenció de les forces de seguretat i bombers a grans proporcions. La Guardia Civil porta temps investigant la possible autoria d’aquests incendis que responen sempre a un mateix patró: zona baixa de la muntanya, prop del mur, i quan comença a fer-se fosc. 
-