L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 8 de juliol del 2013

La Diputació de València ha discriminat Tavernes



Tavernes ha patit una greu discriminació per banda de la Diputació en haver-li concedit ajudes només per a 39 xiques dels 143 que s’havien demanat per al menjador d'estiu. Això implica una subvenció de 8.365 euros, que nomes cobreix el 27% de les sol·licituds de xiquets sense recursos, una xifra que contrasta amb altres pobles de la Safor, on les ajudes arriben a més del 70%, o amb Oliva, un poble semblant al nostre i on les ajudes están al voltant del 50% amb més de 13.000 euros.

Per coneixement dels vallers, durant el curs escolar són més de 300 xiquets els que gaudeixen de beca de menjador, i ens atrevim a dir amb prou seguretat que no es va assolir una xifra semblant de peticions pel poc termini donat per la Diputació per a presentar la sol·licitud. O siga que si ens anem a les dades reals del municipi, aquestes ajudes per només 39 xiquets són insignificatns.

Com sol dir-se, sembla ser que la Diputació té diners per allò que vol i per a contractar a qui vol, com per exemple assessors. Seria el cas del cap de l’oposició, Manolo Vidal, assessor amb 38.318 euros bruts a l’any, (als qual cal sumar el que cobra de plenaris i comissions a l’Ajuntament). Per això si que hi ha diners, però no hi ha per ajudes als xiquets de poblacions com Tavernes, amb una situación complicada quan a llocs de treball.

Hi ha diners per assessorar no sabem en què, perquè quan arriba un cas com aquest on cal que l’assessor es moga davant els seus per ser govern, i dir-los clar la situació de Tavernes i les necessitats d’eixos més de 2000 aturats i de moltes families, ni es veu ni es nota l’assessorament ni l’interés. Això sí, demanar per a Càritas no s’obliden. A ells el val l’almoina i no la justicia social. I no es l’únic cas: tampoc s’ha notat l’assesssorament a l’hora de donar solucions als problemas derivats del riu Vaca.

Davant eixa siutació de “ninguneo”, de discriminació de Tavernes, nosaltres ací preguntem: ¿Exigirà l’oposició que en el pròxim BIM es publiquen les ajudes de la Diputació a Tavernes? Segurament no. Ara voldran que es callen, que es passe pàgina i que no es diga res, o siga, tot el contrari de fa poc, quan encara no estaven publicitades les ajudes i ja exigien que en el BIM es publicara la convocatoria de la Diputació. 
-