L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 6 de juliol del 2013

INFORME: El Taller d’Ocupació “Revalorització dels recursos turístics naturals de Tavernes”




El passat plenari, a proposta de la regidoria de Foment que dirigeix Josep Llácer, el consistori aprovava la proposta de Taller d’Ocupació “Revalorització dels recursos turístics naturals de Tavernes”. Donat l’interés que té el tema i a algunes peticions que ens haveu fet, afegim ara la informació que disposem.

El Taller d’Ocupació “Revalorització dels recursos turístics naturals de Tavernes” busca una conciliació harmònica entre el turisme i el mediambient partint de la base de considerar els recursos naturals com a factor de desenvolupament turístic. Parlem de recursos que empren elements de la natura per activitats esportives o d’aventura, o els que cerquen una relació estreta amb la natura amb la visita d’espais naturals. 

El taller s’ha muntat sobre la base de les especialitats: “Jardineria i restauració del paisatge”, “Control i protecció del medi natural” i “Interpretació i educació ambiental”. 

Aquestes tres especialitats que es donarien en el taller presenten aspectes innovadors en el territori de Tavernes i estan orientades a valoritzar el patrimoni públic, natural i cultural i integrar-les en línies estratègiques del desenvolupament local com seria un turisme unit a la qualitat mediambiental. I com no, una adaptació als nous temps i una aposta per un Desenvolupament Local Sostenible. 

Al mateix temps, millora l’ocupació de les persones majors de 25 anys, s’efectuen obres i serveis d’utilitat publica i interés social, es posen en valor espais naturals que poden tindre ús turístic cas de sendes, rutes o àrees naturals i es reinterpreta el patrimoni i els béns d’interés culturals. 

El projecte contempla una durada d’un any, dividit en dues fases de 6 mesos cadascuna i a iniciar el dia 30 de desembre d’enguany per acabar el 29 de desembre del 2014. El nombre de beneficiaris previstos seria de 30 persones amb residència a Tavernes. 

El taller per al seu funcionament contractarà un director, un auxiliar administratiu, tres monitors i un professor per activitats complementaries, tots durant un temps de 12 mesos i a jornada completa. 

El regidor de Foment, Josep Llácer assenyala que “el turisme a Tavernes ha de jugar un paper important com a motor econòmic. Tenim clar que fins ara és un turisme de “sol i platja” i amb la crisi hem de replantejar-nos el futur del sector i per tant hem d’aprofitar la situació per adaptar-nos als nous temps i fer una aposta per un Desenvolupament Local Sostenible”

Hem de ser concients que el Taller d’Ocupació, com explicava el regidor LLácer en el plenari, s’adhereix a la convocatòria de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, és a dir, serà aquesta institució qui finalment l’aprove i el subvencione.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc perquè l'Ajuntament no ha apostat mes fort per este gran projecte aportant 50.000EUR.

Seria una llàstima que es porte el taller altres pobles que aporten mes diners.

Tavernes necesita este taller que pot donar treball i, més important, formació a 30 veins.

Anònim ha dit...

Sí però el lloc per a impartir el curset, en la platja, no es el més adequat perquè molts no tindràn, recordem que es per a gent amb risc d'exclusió social, ni per a gasolina si es que tenen cotxe, i l'horari hivernal del bus es insuficient .

Anònim ha dit...

Tal com es va dir en el ple l'aportació és voluntària. Si es van a donar els diners del taller i concedir tallers segons les apotacions dels pobles això és una mentira i enganyar als interessats perque sempre se'ls enduran els pobles grans amb més diners.

Anònim ha dit...

Perquè no posa L'ajuntament 250.000 euros i així assegura el taller???. Es clar, sempre i quan Gandia no en pose 300.000.
Així es com funcionavem abans i el resultat ja el sabem. No es temps de desbalafiaments. Molt bé xiquets, no gasteu el que no teniu i sobretot el que feu feu-ho amb trellat.

Anònim ha dit...

Es hora de canvi. Les polítiques passades del despropòsit no tenen sentit. Ni el tenien abans. Si en 10.000 euros ens aviem, perquè hem de bufar en caldo gelat i gastar-ne 50.000?. Perquè no 100.000 o 150.000?. Amb eixa manera de fer les coses hem eixit escaldats, però pareix ser que encara no s`han enterat. Menys mal que Carmen va parar la moció. No hi ha ningú per a posar ordre a l'oposició.

Anònim ha dit...

Esfos del PP tenen una diarrea mental... No hi ha ningú que pose trellat en eixe partit?? Avant xicons feu les coses ben fetes amb moderació i prudència, sense malgastar i aprofitant els recursos al màxim.