L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 de juliol del 2013

El Govern del PP deu 250 milions d'euros en ajudes per habitatges a 50.000 famílies valencianes. La Sindicatura de Comptes revisarà les ajudes a l'habitatge de la Generalitat per saber què ha passat amb els diners promesos.

Aquestes famílies van comprar i van llogar els seus habitatges amb les subvencions de la Generalitat, que des del 2008 ha aprovat 375 milions d'euros per al programa, però els afectats es pregunten on estan els diners en vore com no els paguen l'anomenat “xec habitatge”. A més, des del 2009 corren el risc que les subvencions prescriguen després de quatre anys de notificades i, davant la impossibilitat de pagar les hipoteques, pateixen també l'amenaça de ser desnonats.


La plataforma d'afectats ha exigit a la Generalitat del PP el reconeixement del deute i un calendari de pagaments. El col·lectiu afirma que les quantitats pendents estan entre 4.000 i 19.000 euros i asseguren que la Generalitat “ja va expedir xecs en descobert”.

La consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, va destinar un milió d'euros per a atendre a persones en situació d'especial vulnerabilitat, un fet que va causar indignació entre els afectats perquè “solament representa el 0,4% del deute” i és “una engruna que solament afectarà a cent famílies”. 
 
Així, més de 200 persones es van manifestar davant la Sindicatura de Comptes el passat 1 de juliol i van presentar 660 sol·licituds perquè en el seu programa anual de fiscalització incloga l’informe del que ha passat amb les ajudes des del 2008. El Síndic Major de Comptes, Rafael Vicente Queralt, s'ha compromès a l’auditoria, que es coneixerà al desembre.


La plataforma ha criticat la “falta de voluntat” del PP per a pagar el deute i garantir per escrit a les famílies la no prescripció, el reconeixement del deute, el pagament immediat per ordre de prelació i que no es convoquen noves ajudes fins que es paguen aquestes. Mentre , el Director General de l'Habitatge, Vicente Dómine, al·lega la falta de mitjans econòmics per a atendre a les peticions plantejades.
-