L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 21 de juliol del 2013

9é Festival Pop al Carrer: Resum


Al llarg del cap de setmana, a la Plaça de les Palmeres, s’ha celebrat la novena edició del festival “Pop al Carrer” que enguany ha presentat un canvi de rum sobre el que venia essent, un festival musical, per introduir-hi altres disciplines i arts escèniques diverses.

Pensem que ha resultat un encert perquè ha permet obrir el festival a altres sectors poblacionals, cas per exemple dels més menuts, que s’ho han passat d’allò més bé amb les actuacions d’ahir per la vesprada.

Cinema i circ, sense oblidar la música, han ofert a l’espectador espectacles de molt alta qualitat en un espai clos i intimista que apropava als actors al públic i en feia més fàcil la comunicació.
Un encert el festival en si mateix – malgrat que no assoleix eixe grau de coneixement entre els estadans a la platja desitjable per ser un festival multitudinari– i un encert també aquest canvi de visió, aquest nou rumb que s’enceta i que pot obrir noves perspectives futures i engrescadores tant per al festival com per als espectadors.

Segur que l’incansable Paco Burgos ja estarà pensant en la forma – a pesar de la crisi econòmica que sempre és un impediment per poder pagar grans catxes- d’arredonir i fer més cridanera la desena edició – quasi res! La 10é edició! – que celebrarem l’any vinent.

Enhorabona per nou anys de cultura dins del marc del “Pop al Carrer” i gràcies en nom dels que hem seguit any rere any l’evolució per tot allò que ens heu ofert, per fer del “petit” “Pop al Carrer” un festival realment gegant en continguts, en qualitat i en “savoir faire”.

Les imatges del festival:

Divendres

Andrés Blasco caracteritzat de King Kong
 KingKongTruna
Projecció en Super 8 de fragments de la pel·lícula original de King Kong. Musicada en directe pel lutier electroacústic, Truna, nom artístic d’Andrés Blasco. 
 
Patricia Pardo en la depilació a la cera
Cia. Patricia Pardo: Circ de la Comissura
Espectacle de circ per a adults creat, dirigit i interpretat per la valenciana Patrícia Pardo. Va ser fantàstic. Sobre tot els “gags”, a destacar el de la depilació a la cera (fotografia). Acompanyada en escena pel músic-actor, Roge Magdaleno, i el tècnic-actor, David Sánchez. 
 
Dissabte 

Trencaclosques
Trencaclosques: Joguines màgiques
La companyia Rodamons, també coneguda com a Trencaclosques, presenta el nou espectacle per a grans i menuts Una exploració en el món de la infantesa a través dels joguets, entesos com a objectes per permeten investigar, descobrir i aprendre. 
 
Arritmados de Circo
Arritmados de Circo: Reparte amor
Companyia de circ alacantina, afincada a Barcelona, formada per Julia Martínez i Héctor Rodríguez. Virtuosisme musical que combinen amb la tècnica de circ, en un intent d’aproximació al bon gust i les estètiques modernes.

Llevant Ensemble
Llevant Ensemble: Nino Rota
Grup de cambra format per cinc excel·lents músics de la comarca amb vocació heterodoxa. Presentaren un espectacle basat en les composicions cinematogràfiques de Nino Rota (El Padrino, El Gatopardo, La Strada. Llevant Ensemble són: Fermín Clemente (oboè); Tomàs Estornell (flauta); Sergi Perelló (clarinet); Josep Antoni Alberola (trompa); Rafa Grau (fagot). 
 
Luzz Vegas i la Banda del Fele
Luzz Vegas i La Banda del Fele
La Banda del Fele, encapçalada per Luzz Vegas, són la banda resident del Circo Gran Fele.

Petita Orquestra Peiotarie
El festival va comptar amb l’animació musical entreactes de La Petita Orquestra Peiotaire 
 
-