L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 12 de juny del 2013

Problemes financers derivats de la falta de pagament de les administracions i la impossibilitat d’accedir al finançament bancari sembla ser la causa principal del tancament de Federico Giner SA.

Federico Giner SA s'ha plantejat un ERO d'extinció de la relació dels treballadors amb l'empresa, amb la qual cosa de moment no hi ha concurs de creditors i que continuarà amb la producció, essent una decisió dràstica però necessària per les circumstàncies. L'empresa segueix tenint treball però s'ha vist obligada a prendre aquesta decisió per la impossibilitat de pagar el material, segons publica avui la premsa comarcal arreplegant manifestacions del gerent i del Comitè d'Empresa. 

L'empresa ha assenyalat, tal com ahir ja indicava La Cotorra, que s'obri un període de consultes i negociacions per a pactar les condicions de l'expedient, essent el divendres al matí la data prevista per a lliurar la informació als treballadors. Les negociacions es poden allargar un mes. 

També ha assegurat que la falta de liquiditat era una realitat per l'impagament de les administracions i les dificultats a accedir al finançament bancari, al mateix temps que ha assegurat disposar de comandes, amb la qual cosa s'intentarà treballar i complir-los.

L'empresa fundada en 1910, i que recibio un homenatge de la Mancomunitat de la Valldigna per la circumstància d'aquest centenari, arriba a aquesta situació després de diversos ERO intentat solucionar el problema, però la falta de liquiditat com s'ha indicat ha fet impossible continuar. 

Federico Giner SA es veu obligada a aplicar una modalitat de ERO que implica el cessament temporal de l'activitat i segons el Comitè d'empresa la mesura porta a l'acomiadament dels treballadors i rebre indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA). Aqueixa circumstància farà, segons el Comitè, que el pagament s'endarrerira més allà de l'any i mig, fins al 2015, amb la qual cosa es complicaria la situació dels treballadors afectats, uns 90 en total, repartits en 60 treballadors en la planta de producció i 30 de personal administratiu i oficines. 

Actualment, l'empresa  es troba en un preconcurs de creditors de tres mesos de durada, amb la qual cosa sobre el mes de setembre podria entrar en concurs de creditors i es faria càrrec de la seua gestió un agent concursal, que al costat dels jutjats, ha de decidir el tancament o tornar a l'activitat quan es donen circumstàncies favorables.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Tan que s'ompli la boca el govern central del pp, i també manolo vidal, amb el foment d'ocupació, rescatant bancs amb diners de tots, i resulta que no són capaços de que els bancs facen el que tenen que fer. Vaja política estranya: injecció de diners als bancs, que se'ls queden ells. No ho entenc.
Segur que el ppk de tavernes,li tira la culpa al govern local i al viver d'empreses. Manda huevos!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord.
Que ha fet Manolo Vidal i el PP de Tavenres perquè els bancs donen finançament a FG tenint com te pedidos i treballar? Res de res.
I si ells que manen no ho fan.
Ara la culpa com tu dius el PPK li la doanrà a Jordi Juan. Segur.


Anònim ha dit...

No penseu que aço es la fi del nostre poble? els principals focus de negoci esgotats, no tenim industria, la agricultura cada any pitjor, no tenim turisme, que ens queda? els joves, que sera de ells?

Anònim ha dit...

en este poble si tot va bé es gracies al bipartit del transfuguisme PPK i si va mal, per supost, és Jordi Juan.

Indesidenter ha dit...

Amic de les 11:32, ens queda els fums del PAIs als quals el poble es va abocar majorment votant PP i donant-los majories absolutes perquè feren els PAIs.
Es trist pero és així: vàrem cavar una gran part de la nostra tomba cegant-nos amb les polítiques de la rajola, amb el diners fàcil que propugnava el PP, amb els milers d'euros per les terres, tot fum i fum, i caiguerem en la ratera.
Ara tenim els resultats: el nostre teixit productiu i l'agricultura feta pols. I 2.000 parats gràcies a aquella política per molt que diga el PP ara. Ells ja en varen deixar més de 1800 en juny 2011.
Si els temps i diners que varen dedicar als PAIs, amb creació fins i tot d'una secció urbanístca a posta en l'Ajuntament, els hagueren dedicat a potenciar la industria, en procurar solucionar els problemes que tenien i tenen els poligros industrials i a buscar empreses, una altra cosa seria.
Aquelles polítiques nefastes del PP han dut estes realitats. I no hi ha mes cera que la que crema.
I com diu uns dels tècnics "pota negra" de l'Ajuntament, "encara sort que han agagat l'Ajuntament estos xicots, perquè amb les polítiques dels d'abans...".
I no és gens sospitós de votar el govern actual.

Filòsof ha dit...

Dicen que la deuda es como una droga. Los últimos años, desde 2003 hasta 2010, han estado marcados por una borrachera de deuda en la que todos, en mayor o menor medida, hemos participado. Nos hemos atiborrado de deuda y hoy el panorama es desolador.

La España que gobierna Mariano Rajoy es la viva estampa de un país ultra endeudado con una aguda ralentización de la actividad económica que equivale a una contracción en toda regla, con
más de cinco millones de personas sin trabajo, con cientos de miles de empresas desaparecidas, con más de 22.000 millones de euros demorados en las liquidaciones de impuestos con Hacienda, con récords en el número de concursos de acreedores, con una tasa de paro en el empleo juvenil que ronda el 50 % y con un PIB en horas bajas que, más que no remontar, ofrece hoy por hoy claros síntomas de agotamiento económico... Esta es la
imagen de la España actual, una España que lucha por conseguir un sistema financiero que no funciona ya que los créditos del BCE son para el propio Banco que vende deuda al propio Estado que avala el préstamo del BCE. Es decir nuestro patrimonio, mayormente hipotecado, al servicio de los Bancos que no quieren deshipotecarnos. Vaya con los sabios del PP. Vaya con su campaña electoral.
Nada, de Viva Honduras, hoy es : Viva Islandia !!!

, tranquilamente, este país tan hipotecado, ha salido de una crisis peor que la española. I tu decides con tu patrimonio i tu salud.

Obriu els ulls ha dit...

Gràcies Rajoy!!!!. Apreta un poc més i de segur que tots ho tindrem clar. Ja no és pujà d'impostos, sanitat i educació, ara és el pa de cada dia. Contra les mesures de Rajoy i els peperets l'empresa no pot fer res. Que no us enganyen, si l'empresa cobrara la situació seria diferent. Obriu els ulls i arribeu al fons de l'assumpte no es l'empresa la que fa fallida és l'Administració.