L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 12 de juny del 2013

La Conselleria d’Educació no modifica el seu criteri i obliga als alumnes de l’IES Jaume II el Just i La Valldigna a desplaçar-se a Valencia per fer les proves de selectivitat.



Els alumnes dels dos l’IES locals,  Jaume II el Just i La Valldigna, realitzen les proves d’accés a la Universitat (PAU) en  la pròpia Universitat de València Estudi General, centre al qual estan adscrits.  La Conselleria d’Educació no ha volgut tornar enrere la seua decisió i els alumnes vallers es veuen obligats a desplaçar-se tres dies a Valencia quan fins ara feien les proves al propi centre.

L’any passat ja va ser el primer any que els alumnes dels dos l’IES vallers van anar a València, un fet que s’ha repetit enguany, trencant el costum que les proves es feien al nostre institut. Les gestions realitzades per l’Ajuntament de Tavernes, així com les peticions d’AMPA i professorat no han servit per modificat la decisió presa per la Conselleria d’Educació, una mesura que sembla derivada de les retallades que està patint l’educació pública els darrers anys.

Les gestions efectuades per canviar l’adscripció dels dos centres i que passaren d’estar adscrit a la Universitat de Valencia a la Polítècnica de València no han donat resultat. Això hauria facilitat fer les proves al Campus de Gandia i el canvia no ha pogut ser possible pel grau de saturació que té el campus de la Safor, amb proves per a 400 alumnes de 12 centres privats i concertats de la comarca.

L'alcalde Jordi Joan, acompanyat de membres de l’AMPA, es va reunir amb la vicerectora responsable d’alumnat de la Universitat Polítècnica per agilitar i fer possible el canvi d’inscripció, però va ser impossible per la saturació del camp gandià.

Així doncs, els alumnes de Tavernes han de viatjar aquests tres dies a Valencia donat que la Conselleria d’Educació no ha volgut canviar una decisió que sembla ser es deu més al cost que implica nomenar i pagar tribunals d’avaluació perquè es desplacen als centres “de poble” que a motivacions educatives.

Els pares han denunciat que les retallades de la Conselleria d’Educació obliguen a eliminar tribunals de PAU, cas de Tavernes, amb la qual cosa els afectats són els alumnes que han de viatjar tres dies a Valencia i els pares que han de sufragar els costos. Els alumnes d’Oliva es troben també en la mateixa situació i per les mateixes circumstàncies.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig fer el selectiu a Gandia alla per l'any 1986. A Gandia , l'Institut Maria Enrriquez, no existia el Campus de la Politecnica. Ara Gandia es un luxe que el Govern li reseerva a l'educació privada? . Pareix que les retallades si que afecten a uns mes que altres, o algu creu que son per a tots igual?

Anònim ha dit...

no se si ho entès be o no, si pots aclarir-ho´, els alumnes dels nostres instituts no poden examinar-se a gandia per que van els de la privada'?,,,Aixi va tot"

La Cotorra de la Vall ha dit...

No, pensem que això no es diu en cap moment.

Es diu que els nostres instituts estan adscrits a la Universitat de Valencia Estudi General i aquesta no té campus a Gandia.

Si que té campus a Ganida, la Politècnica de Valencia (no és la mateixa d'abans), en el Grau, i els centres de la comarca que estan adscrits a eixa universitat fan les proves de selectiu allói.

Abans es feien a Tavernes, quan es nomenaven tribunal i venien ací, però amb les retallades sembla que això és impossible ara.

Anònim ha dit...

Vaja manera de fer les coses. No desplacem un tribunal i desplacem tota una promoció. ¡¡¡¡Això és treballar amb trellat!!!!. El trellat dels de "Que Espanya se hunda que ja la sacaremos". Així ens va

Anònim ha dit...

Si. Cotorreta. Però no són els centres privats i concertats majoria entre els que estan adscrits a la politècnica de Gandia? I com ja estan ells nosaltres no cabem?
Doncs això: a la Safor, els privats a Gandia i els pringats a on Fabra vol.

Anònim ha dit...

No hi ha una extensió universitària de la Universitat de València darrere de la casa de la Marquesa de Gandia?
S'imparteixen cursos i titulacions pròpies, jo he fet cursos allí. VALl que no es enorme però haguera servit, però falta a més de diners, Voluntat