L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de juny del 2013

Dema dissabte dia 15 de juny és el dia d’inici oficial de la Campanya de Salvament i Socorrisme amb novetats respecte a la campanya anterior com són la millora de les postes sanitàries i l’augment de la dotació del nombre de socorristes.




Demà dissabte comença de forma oficial el Servei de Salvament i Socorrisme que el continua oferint en la platja de Tavernes l’empresa “Valenciana del Deporte y Salud”. Aquesta empresa forània va passar a substituir a “Creu Roja” mitjançant l'adjudicació efectuada l’any 2010 per l’anterior govern i que havia d’acabar el 9 de juliol de l’any passat. La manca d’ofertes presentades va propiciar la prorroga en la prestació del servei.

Les millores que ha impulsat l’Ajuntament per enguany són els canvis de les casetes dels socorristes per altres amb millors condicions i més grans, que atenen a la perfecció les necessitats dels socorristes i banyistes en general, un augment de les passarel·les i la contractació de més socorristes, tots de Tavernes, per atendre el servei i l’ampliació d’enguany.

Aíxi, segons hem pogut saber el nombre de socorristes s’augmenta en tres mes, dos en la Platja de Tavernes i un en la platja de la Goleta els mesos de juliol i agost, mentre que s’incrementa un socorrista més tots els cap de setmana de juny y la primera de setembre. 
Cliqueu damunt per ampliar
Tal com vam informar en el seu dia enguany Tavernes nomes ha aconseguit una bandera blava, en la genèrica Platja de Tavernes, en haver-la perdut “La Goleta”. No obstant, això l’Ajuntament ha remarcat que les dues platges disposen dels mateixos serveis i amb la mateixa qualitat, i fins i tot s’han millorat respecte als oferits la temporada passada. Es dóna la circumstància que “La Goleta” disposa també d’una platja accessible.

La regidora de Turisme, Carmen Canet, en confirmar-se la perdua enguany de la bandera blava de “La Goleta”, va indicar que tot apuntava a que l’element que s’havia avaluat negativament era la manca d’arena de la platja ocasionada pels passats temporals. La regidora confirmava que feia mesos que s’havia presentat la sol·licitud de regeneració a la Demarcació de Costes però sense que Costes atenguera la petició.

Us oferim al quadre de dalt un històric de les "banderes blaves" al nostre municipi i la referència dels distints governs municipals. El cas de “La Goleta” és semblant al d’altres platges de la Safor, que sempre que hi ha un temporal de llevant acaba sense arena. Ja fa anys que es parla d’estudis i actuacions per part de la Generalitat en col·laboració amb la Universitat per donar una solució definitiva a un problema que afecta a moltes de les platges de la comarca, sense que per el moment s’haja avançat res. En aquestes circumstàncies, sembla ser que la bandera blava de “La Goleta” queda més a expenses de l’oratge que del treball que efectua l’Ajuntament.
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Me parece muy bien que aumenten el número de socorristas en nuestras playas. No obstante, he de decir que, los discapacitados, a pesar de las mejoras introducidas las dos pasadas temporadas, seguimos siendo gravemente discriminados. No podemos entender que el baño adaptado sea discriminado de nuevo y de comienzo 15 días después y se cierre 15 días antes. Después de la elección del actual alcalde, pensábamos que, esto se podría arreglar pero vemos que nuestro gozo en un pozo. Me gustaría que alguien me contestara si debemos o no entrar en una campaña más agresiva como la que tuvimos con el anterior alcalde, de desagradable recuerdo. Germán Soler.

Anònim ha dit...

Como siempre nos ponemos al servicio de la alcaldía para colaborar en cualquier aspecto que consideren. GS.

Juan ha dit...

una de les millores no valorades correctament que aportava la Creu Roja era més personal i l'altra l'adequació de les postes sanitàries. Mira tu per on. Segur que per la diferència de 3mil euros no serà.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que el referiràs a l'adjudicació del 2010, perquè l'any passat no es va presentar ningú.

La Cotorra de la Vall ha dit...

German:
Segons les nostres notícies el bany adaptat a Tavernes comença l'1 de juliol, i sembla ser que la normativa bandera blava indica que ha de començar el 15 de juliol, amb la qual cosa Tavernes l'iniciaria abans.
També tenim entés que si comença el dia 1 és perquè aleshores és quan entren els becaris.

Anònim ha dit...

Amb el mateix cost que l'any passat hi ha més socorristes i millores a les postes o ha pagat l'ajuntament més diners?

Anònim ha dit...

La cuestión, sea cual sea el motivo, es que tenemos un mes menos de baño y a eso se le llama discriminación.

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'ha modificat per tal d'adaptar la quantitat de socorristes a les exigències derivades de la sol.licitud de la bandera blava i d'acord amb la inspecció feta la temporada passada per l'entitat que les atorga.

La Cotorra de la Vall ha dit...

O quizás se tenga un mes más de baño de lo que se marca en las normas, con lo cual sería para estar contentos.
Ni entramos ni salimos.
No creo que al Ayuntamiento, una vez metido en faena, porque es el Ayuntamiento quien corre a cargo del servicio, le interese no dar un servicio con la máxima aceptación.
Este no es el foro adecuado para tratar este tema y alguién habrá en el Ayuntamiento que pueda atender personalmente esta cuestión.
¿Se ha intentado una reunión personal con algun responsable político? Pensamos que es el camino mejor para dar a conocer vuestras inquietudes y proponer soluciones.

Anònim ha dit...

Si el problema de la Goleta és que l'arena desapareix amb els canvis de mar de l'hivern ¿hi ha algun pla que solucione aquest tema? ¿no es pot construir un espigó o escullera? L'alternativa no pot ser estar contínuament movent arena d'un lloc a un altre.

Anònim ha dit...

O sea que si desde bandera azul dicen que 15 días eso sería lo correcto. Perdonad pero vuestro argumento se cae de simple. En lo que si tenéis razón es en lo de hablar directamente con el alcalde. Pediré hora.

Anònim ha dit...

Se me olvidaba, eso ya se habló con la concejala correspondiente. No obstante insistiremos

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres no diguem que siga o no siga correcte.
T'hem informat del que nosaltres coneixem i només amb eixe objectiu; informació perquè de vegades no es coneix.

No volem justificar res.

Anònim ha dit...

S'han renovat les postes sanitàries i s'ha incrementat el número de socorristes per exigències dels de la bandera blava i ara ells ens ho agraïxen llevant-nos la bandera blava de la Goleta. Molta cara té esta gent.