L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 15 de maig del 2013

Un nou embolic per al PP valencià: ara presumptes suborns de l’empresa ESABE a càrrecs de la Generalitat per aconseguir contractes de seguretat i vigilància.




 


Açò sembla ser la cançó de l’enfadós que mai no acaba: Gurtel, Noos, cas Emarsa, Aeroport de Castelló.... I ara, per continura, ahir la cadena SER va fer públic el contingut d’alguns interrogatoris del procés judicial obert contra la cúpula directiva de l’empresa de seguretat ESABE. Se li acusa de frau a la Seguretat Social i el presumpte suborn a càrrecs de la Generalitat per part de l’empresa.

Treballadors i directius d’ESABE han reconegut suborns a càrrecs de la Generalitat Valenciana perque se’ls adjudicara contractes de seguretat en edificis públics, entre ells l’Hospital La Fe de València, adjudicat a aquesta empresa.

Compromís, que ja ha demanat una investigació parlamentària, ha assenyalat que "ens trobem davant d'uns fets gravíssims que requereixen ser esclarits de manera immediata. És per això, que reclamem la creació d’una comissió d’investigació. S’ha de determinar quins càrrecs de l’administració valenciana han sigut presumptament subornats i delimitar les responsabilitats polítiques per aquest nou cas de corrupció".

ESABE ha sigut la beneficiaria pels governs del PP amb contractes de vigilància de nombrosos edificis públics malgrat que l’empresa estava condemnada per  greus irregularitats. La relació entre els governs del PP i ESABA ha estat qualificada de "molt fosca i difícil de justificar".

El passat desembre, els directius d’ESABE van ser detesos per un frau a la Seguretat Social sobre els 30 milions d’euros, però ja havien ha rebut moltes denúncies i condemnes per vulneració de drets laborals; també per no estar al corrent en els pagaments a Hisenda i a la Seguretat Social, cosa que els ha implicat nombroses sancions. També els treballadors han arribat a denunciar greus deficiències en el servei que presta l’empresa que comprometia la seguretat dels edificis que vigilaven.

Aquests fets eren coneguts pels governs del PP i malgrat això ESABE ha tingut adjudicat el servei de vigilància  de la Conselleria d’Economia, la Conselleria de Benestar Social, tot el departament de Salut de València-La Fe, l’Hospital General de Requena, l’Hospital de la Plana, l'IVAM, la xarxa de museus de l’Ajuntament de València, el PROP o RTVV, entre d'altres.


El grup parlamentari Compromís ha registrat en les Corts una petició de comissió d'investigació relativa als presumptes pagaments de comissions a càrrecs de la Generalitat Valencianaa canvi de contractes públics.
-

1 comentari:

Estruch ha dit...

Ja "s'esabe", el que peca una volta sòl pecar més d'una .