L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de maig del 2013

El PP aprova el seu veto a usar “País Valencià”


El ple de les Corts Valencianes ha aprovat avui, amb els únic vots a favor del PP i els vots en contra de tota l'oposició, la proposició no de llei del seu propi grup on, entre uns altres, diu que la llengua pròpia del País Valencià és "l'idioma valencià, clarament diferenciat d'altres llengües". I diguem nosaltres: menuda bovada!! Clar que és diferent del castellà, del rus, del francés....
També que la denominació de l'autonomia és únicament Comunitat Valenciana, no 'País Valencià', asi com que la seua bandera és "la tradicional Senyera composta per quatre barres roges sobre fons groc, coronades sobre franja blava al costat del pal" .

Compromís ha presentat una esmena de substitució, no acceptada, on sol·licitava admetre "la lliure denominació de la Comunitat" com a "Regne de València, País Valencià o Comunitat Valenciana" i que les Corts reconegueren el valencià com "la denominació habitual de la llengua" que "forma part d'una unitat lingüística com la qual es parla a Catalunya, Balears, Andorra, regions del sud de França, la pedania del Carxe i la població de l'L'Alguer a Sardenya".

El parlamentari de Compromís, Josep María Pañella ha insistit que "durant el segle XXI se seguirà dient País Valencià diga el que diga el PP " i en què "la nostra llengua té diversitat dialectal". Així mateix, ha criticat el fet que es preocupen dels símbols però tenen "falta de sensibilitat amb les famílies valencianes que estan patint" i s'ha preguntat "a qui beneficiarà aquesta proposició no de llei".

"Han perdut el nord", ha destacat Pañella, qui ha acusat als populars de ser "incapaços de donar solució a les persones", i ha assenyalat, en referència als simbols que vol imposar el PP que "la corrupció és la primera simbologia" del País Valencià. 


Altres:

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/05/15/valencia/1368641430_684734.html
  http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/conexionvalencia/2013/05/15/terres-de-llevant.html
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Els símbols que vol impossar el PP o els que els valencians hem acordat per una gran majoría amb l'estatut d'autonomía ? No sereu vosaltres els que voleu impossar altres des de la vostra minoría ? I dic minoróa perquè el Psoe ha tingut majoríes absolutes açí i en Madrid i no els ha canviat

La Cotorra de la Vall ha dit...

No es tracta d'imposar i prohibir com fa el PP sinó de deixar llibertat, de permetre que qui vulga puga usar País Valencià, com no hi ha problema en dir-li Hispania o hispano a España-español, per exemple.

És un problema de tolerància i normalitat atés que País Valencia s'ha usat sense problemes des del segle XIX i era el nom del territori que recollia els inicials estatus valencians abans que les corts de Madrid imposaren Comunitat en contra del que havia aprovat el Consell Valencià. ¿Ho sabies, que eixe nom ENS EL VA IMPOSAR Madrid i els valencians ni havíem pensat mai en ell per al nostre territori? Es per això que encara es recull País Valencià en l'Estatut actual, en el preambul:

Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta.


T'aconsellem de vore

http://www.youtube.com/watch?v=ERDtrb6QNUk

en pocs minuts deixa clar el perque del nom.

La intolerància ha vingut despres, i por banda dels de sempre. I continua com pots vore en els de sempre. Tu mateix ho dius: l'esquerra no va canviar res ni ha obligat a res.

Anònim ha dit...

Si en la que esta caiguent sols es precupen els politics de com ens tenim.k dir apanyats estem .ja esta be de tonteries k hi han families k ho estan pasant mal

Anònim ha dit...

Això dis-ho als del PP que trauen el tema en les Corts i perden el temps en les Corts fent que tot debaten això.
Ara com solucionaran els problemes de la gent que tiren al carrer per falta de pago de la hipoteca i com solucionen això de les families que passen fam, d'això res. Cada dia pitjor amb estos que no més miren pels bancs.
Amb els milions i milions que han donat als bancs, podrien menjar milions i milions de persones.

Una xica del País ha dit...

Amb la ruïna que ens han dut els que ens malgovernen i ara van i tornen a traure el fantasma de les batalletes pels noms de les coses.
Mira, no sé per què però precisament ara em cau millor el nom de PAÍS VALENCIÀ per a la nostra terra. No em negareu que això de "Comunitat" pareix de propietaris, o de regants.

Anònim ha dit...

Com sempre, els peperos marejant la perdiu per així disimular la seua mala gestió en qualsevol dels governs que mana, municipal, autonòmic i estatal. Ja estem cansats de que ens retraguen temes i temes per separar-nos als valencians.

Indesidenter ha dit...

Per fi! Ja era que el PP fera politiques contra la crisi com Déu mana! Gràcies, Caverna!
No oblideu que cada volta que useu Comunitat i no País Valencià una persona de l'atur troba treball.

estruch ha dit...

Etern problema dels valencians, barallarnos per coses com estes i mentres tant els demes fent . Menys mal que alguns , la majoria, ho hem pogut superar i mirar endavant .

Pais Valencià sempre! ha dit...

Jajaja molt bona indesidenter! Com sempre estos juen al despiste i mentre la seua comunitat de veins mes pobra que mai, en l'index mes alt despres de canaries. Ahir venia al diari... Xeeee "l'enveXa d'Europa"!!!! Quan de poca vergonya solt