L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de maig del 2013

El govern de Jordi Joan ha rebaixat un 33% la despesa de retribucions a òrgans de govern i personal eventual de confiança


Captura del video de la roda de premsa, on l'alcalde mostra el certificat d'Intervencio que demostra eixa rebaixa del 33% en la despesa del sou dels polítics i personal de confiança
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, informava en la roda de premsa d’ahir dilluns que el seu govern havia rebaixat un 33% la despesa destinada a retribucions d’òrgans de govern i personal de confiança, seguretat social i dietes a cèrrecs electes per assistència a plenaris i comissions.

Les dades aportades per l’alcalde, confirmades per un certificat de la intervenció municipal que va mostrar i posar en disposició dels presents, indiquen:
 
1- El 2010, l’any del darrer pressupost gestionat integrament pel partit ara en l’oposició, es van pagar 376.842 euros pels conceptes anteriors. 

2 - El 2012, el primer any de pressupost gestionat integrament per l’actual govern, només es van destinar 249.695 euros.
 
Al certificat hi ha les següents dades que podem comparar: 
 
ANY 2010 (Govern anterior)
Retribucions òrgans de govern i personal de confiança: 197.163
Seguretat social: 65.929
Dietes assistències comissions i plenaris càrrec lectius: 110.340
Productivitat personal eventual: 3.410

ANY 2012 (Govern actual)

Retribucions òrgans de govern i personal de confiança: 141,823
Seguretat social: 40,199
Dietes assistències comissions i plenaris càrrec lectius: 67,673
Productivitat personal eventual: 0

DIFERÈNCIA ...................................... 127.147 euros estalvi govern actual any 2012

Crida l’atenció eixos 3.410 euros que es pagava per productivitat del personal eventual. O siga, caldrà entendre que a més dels 47.535 euros de retribució bàsica que tenia la secretaria de Manolo Vidal, damunt rebia 3.410 euros a l’any de gratificació. 

Pel contrari, el secretari i el cap de protocol de l’actual alcalde, segons eixe document, només van percebre ENTRE ELS DOS 46.661euros el 2012. ENTRE ELS DOS, o siga que la secretaria particular de Manolo Vidal ens costava més que ara costen sumats el secretari de Jordi Joan i la persona encarregada del protocol municipal. Dos anys de clavar-se el PP amb el personal de confiança, i ara que anem saben coses va i resulta que la seua secretaria li eixia a l’Ajuntament més cara que els dos càrrec de confiança que té l’actual govern.

Conclusió: el certificat d’intervenció a partir de les dades dels pressupostos liquidats del 2010 i 2012 confirmen que l’estalvi del govern de Jordi Joan no és del 5% como va dir la regidora Karina Vercher en el plenari, ni del 20% com ella volia, sinó que és més: el govern actual ha estalviat en els sous dels polítics i del personal de confiança un 33’7%.

També la roda de premsa ens ha informat que la regidora Karina Vercher mai havia posat pegues al sou dels polítics ni tampoc a cobrar durant quasi dos anys el seu, i sembla ser que la decisió de renunciar va ser com a justificació de les paraules que va dir en el plenari. Recordem també que el sou del govern va ser aprovat per unanimitat de tots els partits i regidors municipals.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu desglosar les retribucions per a poder comparar?
Que cobra i que cobrava l'alcalde.
Que cobra i que cobraven els regidors amb delegació.
Que cobra i que cobraven els grups.
Que es paga i que es pagava per assistencia a comissions i plenaris.
Crec que tot quedaría molt més clar.
Gracies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es un tema que vam tractar aci fa temps i que està igual excepte els canvis: l'alcalde passa a tindre dedicacio exclusiva i la quantitat seria igual que la Carmen Canet, que ara seria per a Víctor Borras.

Desapareixiria l'assignacio de la mitjan jornada de Josep Llacer que ara no en té.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/07/els-sous-dels-politics-vallers.html

Anònim ha dit...

L'alcalde té la seua nòmina penjada en el facebook.

Anònim ha dit...

Algu sap en quin lloc d'internet puc trobar una nòmina de Manolo Vidal de quan era alcalde?
Ha penjat l'exalcalde alguna de les seues nòmines en el facebook? Jo no n'he trobat cap.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Manolo no té el que cal tindre per penjar la seua nòmina, cobrarà igual o més que Jordi per no fer res...

Anònim ha dit...

En

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/07/els-sous-dels-politics-vallers.html

falta el sou del secretari de l'alcalde i del cap de prensa.

Estàn inclosos ara?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les dades que donem en la noticia són del 2012, segons el pressupost ja liquidat, i com es pot comprovar ho diguem ben clar:

Òrgans de govern i personal de confiança

O siga, ara està tot complet. En aquell temps, juliol del 2011, un mes després de formar-se el govern eren quantitats que encara ni se sabien, ni estaven designades les dos persones. Per això potser no s'inclogueren. No ho recordem.

I dins la mateixa noticia també diguem ben clar al final que la secretaria de l'anterior alcalde costava tant com ara el secretari i el cap de protocol i premsa.