L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 27 de maig del 2013

Compromís demana al Congrés de Diputats més suport per a les assegurances agràries



El diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha presentat una Proposició No de Llei perquè l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA), recupere, com a mínim, el nivell de suport de 2012, després de la important retallada aplicada pel ministeri en el passat mes de març. 

Baldoví ha assenyalat que “el sector citrícola valencià té una enorme preocupació per la sostenibilitat de l’actual sistema d’assegurances agràries combinats, una protecció molt implantada a les zones citrícoles valencianes i que l’any passat va suposar assegurar el 60% de la producció total”. Això va suposar el 2012 una producció assegurada per un valor de 529 milions d’euros. 

El Ministeri d’Agricultura ha efectuat una brutal retallada en el Pla d’Assegurances Agràries Combinades quan a la subvenció que aporta l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA). Baldoví ha indicat que perilla la contractació de les assegurances destinades a garantir la protecció de la renda davant fenòmens meteorològics no controlables i ha recordat que s’ha incrementat el cost del segur, passant d’un preu assumible com a despesa de l’explotació a ser un preu desorbitat i inassolible per a un sector que fa anys que només té pèrdues. 

Baldoví ha insistit en què “el Govern analitze amb fredor l’abast negatiu de les mesures adoptades per l’executiu de Rajoy, per la qual cosa exigim que cessen amb les retallades en les ajudes a l’agricultura, un sector productiu que pot ser molt rendible en aquests temps de crisis però que no rep ni les ajudes ni l’atenció suficient per part de les administracions per ser-ho”.
-